Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Florin Cîţu: „Penalii să plece!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a răbufnit, joi seara, după dezvăluirile din SUA despre premierul Florin Cîțu.

12 aug. 2021, 22:47
Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Florin Cîţu: „Penalii să plece!”

Marcel Ciolacu s-a revoltat în direct „Penalii să plece!”. „Cum a avut acces la informații secretizate premierul care a făcut o faptă penală? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penlă, nu se numește tăinuire?

Domnul prim-ministru a tăinuit o infracțiune. Președintele desemnează un premier fără să aibă toate detaliile.

În momentul în care într-o țară se aplică legea discriționar, dacă încălcăm principiile democrației, e normal să reacționăm.

Voi lua o hotărâre cu colegii mei. Este posibil ca nimeni să nu fie anchetat pentru ce s-a întâmplat la sectorul 1?

Nu mai cere nimănui, mai ales opoziției, să respecte legea total. Nu ai dreptul la informații clasificate fiind penal. Președintele nu știe?”, a spus Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban îl atacă pe Cîţu în scandalul arestării din SUA: „E doar vina premierului. În curând o să spună că eu sunt vinovat că a fost prins băut la volan”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că solicită preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia premierului Florin Cîţu. „O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni”

„După ore bune în care speram la o #RomâniaNormală în politică şi la o retragere a premierului Florin Cîţu, solicit preşedintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia şefului Executivului! O #RomâniaNormală nu poate fi construită cu un premier penal, chiar dacă este girat de Palatul Cotroceni!”, susţine Marcel Ciolacu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

Liderii USR PLUS sunt revoltaţi de faptul că premierul Cîţu a ascuns condamnarea şi împarte banii clientelei politice: „E şantajabil. A ascuns acest episod, probabil mai are şi altele”
El adaugă că PSD solicită „respectarea legilor în vigoare care interzic numirea ca ministru a celor condamnaţi penal”.

„Vorbim, domnule preşedinte şi dle Cîţu, de aceleaşi legi care au încheiat şi alte aspiraţii politice pentru fotoliul de la Palatul Victoria! Românii aşteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, şoc, explicaţii incomplete şi scuze…de adolescent întârziat! Atât am auzit astăzi de la premierul Florin Cîţu despre faptul că a stat 2 zile în închisoare”, conchide Ciolacu.