Liderii USR PLUS sunt revoltaţi de faptul că premierul Cîţu a ascuns condamnarea şi împarte banii clientelei politice: „E şantajabil. A ascuns acest episod, probabil mai are şi altele”

În şedinţa Biroului Naţional, liderii USR PLUS s-au arătat revoltaţi de faptul că premierul Florin Cîţu a făcut închisoare în SUA, după ce s-a urcat la volan în stare de ebrietate, susţin surse politice.

12 aug. 2021, 20:51
Liderii USR PLUS sunt revoltaţi de faptul că premierul Cîţu a ascuns condamnarea şi împarte banii clientelei politice: „E şantajabil. A ascuns acest episod, probabil mai are şi altele”

Conducerea USR PLUS consideră că preşedintele Klaus Iohannis avea cunoştinţă despre acest episod din trecutul premierului Cîţu şi a ales să-l ascundă, fapt care l-ar face pe şeful executivului „şantajabil”.

“Este evident că a fost o condamnare care s-a soldat cu închisoare, chiar dacă e vorba de doar două zile. Este imposibil ca serviciile secrete să nu-i fi adus la cunoştinţă preşedintelui Klaus Iohannis faptul că cel propus ca premier a fost închis în SUA. Evident, Klaus Iohannis a avut – sau ar fi trebuit să aibă- cunoştinţă de acest lucru. Acest episod îl face pe Florin Cîţu şantajabil. Premierul a ascuns de liderii coaliţiei acest episod, probabil mai are şi altele. Acesta ar fi un rezumat al discuţiei noastre din BP”, a declarat joi seară unul dintre liderii USR PLUS pentru News.ro.

“Am discutat dacă să-i cerem preşedintelui explicaţii publice, dar n-am ajuns la nicio concluzie”, susţin sursele citate.

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Răspunzând unei întrebări, prim-ministrul a precizat că el a condus maşina după ce a consumat alcool.

”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu.

Liderii USR PLUS nu susţin noul PNDL anunţat de Ludovic Orban şi premierul Cîţu

Liderii USR PLUS, reuniţi joi în şedinţa Biroului Naţional (BN), au anunţat printr-un comunicat de presă că au decis să nu susţină noul Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 50 de miliarde de lei, anunţat la începutul săptămânii de liderul PNL Ludovic Orban şi de premierul Florin Cîţu.

”USR PLUS susţine dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali. Nu vrem să fim părtaşi în replicarea unor practici de alocări discreţionare de bani către clientela de partid şi cu investiţii fără cap care nu au dus nicăieri la dezvoltarea reală a zonelor rurale”, se arată în comunicat.

USR PLUS precizează că, în ciuda declaraţiilor din spaţiul public nu a existat un acord în coaliţie pe acest program.

”Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 şi 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici şi un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării”, se mai arată ân comunicatul de presă.

Cei de la USR PLUS spun că au cerut deja în şedinţa de Guvern o evaluare a rezultatelor PNDL 1 şi 2 şi că propun reluarea subiectului la următoarea şedinţă a coaliţiei cu cifre pe masă.

Citeşte şi: Iulian Bulai: „PNL vrea să spargă 10 miliarde de euro în mii de bucăţi pentru a câştiga simpatie în campania internă. Exact ca PSD”