Marcel Ciolacu cere Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom: Nu muncitorii români trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut Guvernului să clarifice situația TMK Artrom, ai cărei 2.500 de angajați nu își pot primi salariile fiindcă conturile au fost blocate ca urmare a sancțiunilor impuse în contexul războiului din Ucraina.
Filip Stan
22 mart. 2022, 13:54
Marcel Ciolacu cere Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom: Nu muncitorii români trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin

Până recent, din conducerea firmei făcea parte Dimitry Pumpyansky, om de afaceri rus aflat pe lista de sancţiuni impusă la nivelul UE.

Liderul PSD a spus că sancţiunile impuse Rusiei sunt necesare, atragând atenția asupra faptului că „tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie”. El atrage atenția, totuși, asupra situaţiei firmei TMK Artrom din Slatina.

„Dar nicio ţară europeană nu a sancţionat angajaţii companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajaţi români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluţie! Oamenii nu sunt plătiţi, producţia stagnează şi toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, susţine Ciolacu.

Șeful PSD a precizat că şi alte situaţii similare pot fi rezolvate prin aprobarea unei ordonanţe de urgenţă.

„Solicit Guvernului să clarifice legal şi rapid situaţia firmei TMK Artrom din judeţul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiţi, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiaţii lui Putin. Pentru România sunt importanţi românii şi locurile de muncă, precum şi funcţionarea în continuare a economiei româneşti! Mai mult, aprobarea unei Ordonanţe de urgenţă din partea Executivului pentru rezolvarea situaţiei de la TMK ar clarifica şi alte cazuri similare”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu contestă reducerea CAS şi lansează noi săgeţi la adresa PNL. „Nu cred că e sustenabilă. Înseamnă că au o lampă a lui Aladin”

Săptămâna trecută, Cartel Alfa a transmis că 2.500 de salariaţi de la TMK-Artrom Reşiţa şi Slatina – unul dintre cei mai mari producători industriali de ţevi din România şi din Europa – nu îşi pot primi salariile din cauza blocării conturilor în contextul sancţiunilor impuse Rusiei.

„Proprietarul Artrom nu mai este Dimitry Pumpyansky şi nici alţi cetăţeni ruşi, încă din data de 3 martie, când acesta a cesionat acţiunile unui grup de manageri ai TMK Steel (Cipru). În data de 10 martie 2022, când Dimitry Pumpyansky a fost nominalizat pe lista cu investitori ruşi împotriva cărora se îndreaptă măsurile adoptate de UE, transferul de proprietate era deja înregistrat la Registrul Comerţului din Cipru”, transmiteau sindicaliştii. TMK.

Artrom Slatina, firma producătoare de ţevi turnate din oţel fără sudură, care este, printre altele, furnizor unic de anumite componente necesare uzinei Dacia Mioveni, are 1.600 angajaţi. Alţi aproximativ 800 are şi TMK Reşiţa, combinatul de oţel care asigură materia primă pentru firma slătineană. Autorităţile din întreaga lume au impus sancţiuni Rusiei în con textul invaziei din UCraina. Măsurile vizează sute de persoane din Rusia, dar şi companii.

Citește și Posibila criză alimentară aduce contre între PSD şi PNL. Cîţu vrea exporturi: „Ce facem, începem un război comercial?” Ciolacu vrea restricţii: „Se vor limita aceste exporturi”

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Insula Iubirii 2025. Cine sunt Maria și Marius Avram, ce meserii surprinzătoare au
Playtech.ro
Ţara din Europa cu peisaje ca în Elveţia sau Austria, dar cu preţuri chiar şi de 4 ori mai mici. Vei renunţa la staţiunile celebre pentru aceşti munţi
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Metodă eficientă contra muștelor și tânțarilor. Scapi de insectele enervante
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Unde a dispărut pantera neagră. Autoritățile din Bulgaria au încheiat căutările felinei
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie 2025. Lista completă a persoanelor scutite
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Se verifică toții banii. Pe cine a pus ANAF ochii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?