Marcel Ciolacu: Compensarea de 50 de bani pe litru pentru benzină şi motorină se prelungeşte până la sfârşitul anului

Veşti bune pentru şoferii din România. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu confirmă faptul că în coaliţiei s-a luat decizia ca preţurile la benzină şi motorină să fie compensate cu 50 de bani pe litru până la finalul anului.

20 sept. 2022, 13:25
Marcel Ciolacu: Compensarea de 50 de bani pe litru pentru benzină şi motorină se prelungeşte până la sfârşitul anului

Liderii coaliţiei au decis să prelungească compensarea preţului pentru benzină şi motorină până la data de 31 decembrie 2022.  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat decizia.

„În ceea ce priveşte Ordonanţa privind compensarea preţurilor carburanţilor se prelungeşte până la sfârşitul anului. (…) Este un efort comun, şi al companiilor care doresc să se încadreze, nu a obligat Guvernul pe nimeni, companiile au făcut-o voluntar”, a explicat preşedintele PSD. Marcel Ciolacu a precizat că premierul va avea discuţii cu reprezentanţii companiilor după ce a fost luată decizia în Coaliţia de guvernare.

Citeşte şi Penurie de carburanţi la benzinăriile Mol. De luni, vor primi doar 25% din cantităţile stipulate în contract

Concret, este vorba despre cei 50 de lei/ litru de carburanți, măsură luată inițial pe o perioadă de 3 luni, cu începerea de la 1 iulie 2022.

Preţul benzinei a crescut cu 20% de la începutul anului, iar cel al motorinei, a transmis Consiliul Concurenței. Preţul mediu al benzinei standard în România, conform informaţiilor din Monitorul Preţurilor, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei/litru (cu reducerea de 50 de bani aplicată), în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei/litru (cu reducere).