Marcel Ciolacu condiţionează eliminarea pensiilor speciale de dublarea alocaţiilor pentru copii

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va convoca de îndată birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale, cu condiţia ca banii scutiţi să fie utilizaţi pentru dublarea alocaţiilor pentru copii.

24 nov. 2020, 14:56
Marcel Ciolacu condiţionează eliminarea pensiilor speciale de dublarea alocaţiilor pentru copii

Marcel Ciolacu condiţionează eliminarea pensiilor speciale de dublarea alocaţiilor pentru copii şi cere parlamentarilor PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze activitatea Senatului.

„Voi convoca de îndată Birourile Permanente Reunite pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, cu condiţia ca aceşti bani să fie folosiţi pentru DUBLAREA ALOCAŢIILOR! Asta înseamnă ca PNL şi USR să nu mai chiulească şi să deblocheze urgent activitatea Senatului. Până atunci, tot ce fac se numeşte minciună şi populism ieftin!”, a scris Marce Ciolacu, marţi, pe Facebook.

Şi liderul deputaților PSD Alfred Simonis a cerut astăzi în ședința de plen ca pensiile speciale să fie eliminate definitiv.

„Astazi guvernul sa dea oug privind eliminarea pensiilor speciale si am incheiat subiectul”, a spus Simonis în plen.

Marcel Ciolacu a anunţat luni că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială şi a reproşat Guvernului Orban că nu a emis o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale. Liderul PSD a mai precizat că cele câteva miliarde de lei economisite prin eliminarea pensiilor speciale puteau fi folosiţi fie pentru combaterea pandemiei de coronavirus, fie pentru pregătirea şcolile astefel încât şcola online să se poată organiza fără probleme.

Ulterior, mai mulţi parlamentari PSD şi USR au demisionat ca să nu beneficieze de pensii speciale.

Citeşte şi: Marius Budăi: Îmi voi da demisia din Camera Deputaţilor în ultima zi de mandat pentru a nu primi pensie specială

 

PNL cere dezbaterea în regim de urgenţă a inițiativei legislative de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor

Şi liderul deputaţilor PNL Florin Roman solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, spunând că această iniţiativă legislativă este blocată de PSD. „Solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI”, afirmă Roman.

De asemenea, Florin Roman a explicat că Guvernul Orban nu a eliminat prin ordonanță de urgență pensiile speciale ale parlamentarilor pentru că un astfel de act normativ ar putea fi atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, Renate Weber.

”Aceste privilegii care au fost introduse prin lege, nu pot fi eliminate decât prin lege”, a completat Florin Roman.

 

Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”

De asemenea, preşedintele USR Dan Barna a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale. El a precizat că o condiţie pentru participarea la viitoarea guvernare o reprezintă abrogarea prevederilor privind pensiile speciale.

 

Preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta în care solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Ambele proiecte sunt la Camera Deputaţilor, for decizional.