Marcel Ciolacu contestă modul în care Guvernul Cîţu a introdus certificatul COVID-19. „Prin votul moțiunii de cenzură, acești satrapi ai libertății trebuie să plece acasă”

Marcel Ciolacu susţine că "românii care se testează nu mai au, efectiv, niciun drept" prin modul în care Guvernul Cîţu a introdus certificatului digital COVID-19. Preşedintele PSD a anunţat că social-democraţii nu vor accepta "asemenea reglementări aberante".

04 oct. 2021, 11:09
Marcel Ciolacu contestă modul în care Guvernul Cîţu a introdus certificatul COVID-19. „Prin votul moțiunii de cenzură, acești satrapi ai libertății trebuie să plece acasă”

Marcel Ciolacu a contestat modul în care a fost eliminată posibilitatea românilor de a testa, acuzând Guvernul Cîţu că „încalcă barbar toate drepturile fundamentale ale cetățenilor”

“În România lui Iohannis și Cîțu, testarea care, alături de vaccinare și trecerea prin boală, a stat la baza apariției certificatului digital COVID-19 la nivel european, este, practic, anulată prin Hotărâre de Guvern! Românii care se testează nu mai au, efectiv, nici un drept!

Astfel, guvernarea marilor apărărori ai libertății și democrației devine una care încalcă barbar toate drepturile fundamentale ale cetățenilor. Prin asemenea decizii, PNL ne scoate din Europa civilizată, unde testul negativ rămâne o soluție unanim acceptată pentru ca viața economico-socială să continue!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, în faţa primei moţiuni de cenzură din această sesiune. Şansele ca noua coaliţie anti-Cîţu să dărâme Guvernul

Marcel Ciolacu: „Democrația este transformată într-o autocrație sanitară, condusă robotic de la Cotroceni”

De asemenea, preşedintele PSD a precizat că parlamentarii social-democraţi vor modifica hotărârea de Guvern prin care a fost introdus certificatul digital COVID-19.

„Iată de ce, mâine, prin votul moțiunii de cenzură, acești satrapi ai libertății trebuie să plece acasă! Nu vom accepta asemenea reglementări aberante și vom modifica în Parlament acest HG prin care democrația este transformată într-o autocrație sanitară, condusă robotic de la Cotroceni!”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că „pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării”.

„Medicina înseamnă viaţă, o viaţă mai sănătoasă, acces la tratamente noi. În ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării prin care ani de formare medicală au ajuns să fie contestaţi în baza unor opinii fără fundament științific şi în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe reţelele de socializare.

Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficienţa vaccinurilor obţinute prin metode perfecţionate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumnevoastră deja grea mai dificilă decât ar trebui.

Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conştientizeze că cercetarea medicală şi farmaceutică se bazează pe rigori științifice mai înalte chiar decât în alte domenii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Lucian Bode a amânat întâlnirea cu Parlamentul, pentru explicarea gestionării Congresului PNL. PSD: E un mare fricos, care se ascunde după funcție!