Marcel Ciolacu: „Cred că este nevoie ca proiectul privind certificatul verde COVID să fie adoptat până la sfârşitul anului”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este nevoie ca proiectul privind certificatul verde COVID să fie adoptat până la sfârşitul anului, o discuţie pe această temă urmând să aibă loc luni în coaliţia de guvernare.

20 dec. 2021, 12:12
Marcel Ciolacu: „Cred că este nevoie ca proiectul privind certificatul verde COVID să fie adoptat până la sfârşitul anului”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vorbit luni, la sediul social-democraţilor, despre temele pe ordinea de zi a întâlnirii liderilor coaliţiei de guvernare, printre care şi proiectul de lege ce reglementează folosirea certificatului verde.

„Astăzi o să avem o discuţie şi pe certificat şi pe modul în care va fi înaintat în Parlament.  Cred că este nevoie ca acest proiect să fie adoptat până la sfârşitul anului şi acum profesorul Streinu-Cercel ne-a făcut o informare cum vede dânsul perioada următoare”, a precizat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că se analizează posibilitatea ca şi testele rapide să fie luate în calcul pentru eliberarea certificatului verde, dar nu s-a luat o decizie definitivă.

„Sunt luate în calcul. Când vom avea o discuţie şi o decizie în coaliţie, atunci o să o comunicăm. Sperăm ca astăzi să se întâmple acest lucru”, a completat liderul PSD.

Pe de altă parte, George Simion, liderul AUR, împreună cu alte câteva persoane, se află la intrarea în Guvernul României, unde protestează pentru a fi respins certificatul verde în Camera Deputaților. În plus, el susține ca românii care se întorc în țară de sărbători să fie primiți doar cu test PCR, fără a fi carantinați, în lipsa vaccinului. ”Mergeți în vămi și ridicați măsurile idioate, atât timp cât un om are test PCR, este sănătos” a spus George Simion, adresându-se lui Raed Arafat.

”Nu facem scandal, suntem ținuți ca niște câini la ușă” a spus o parlamentară AUR prezentă alături de George Simion. Ei vor să intre la prim-ministrul Nicolae Ciucă. ”Să ne primească 10 minute” a insistat George Simion. ”Suntem șase oameni aici, este inadmisibil” a spus o altă persoană prezentă. ”Avem în Guvernul ăsta pe cineva care ne poate primi?” a continuat George Simion.

Citeşte şi: Premierul Nicolae Ciucă negociază la Bruxelles preţul energiei cu preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European