Marcel Ciolacu crede că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale în 2024. Schimbare radicală a modului în care e desemnat candidatul

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că e convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din 2024. Liderul social-democraţilor a dezvăluit că este "foarte probabil" ca nu preşedintele PSD să fie candidatul pentru funcţia supremă în stat.

24 apr. 2021, 23:56
Marcel Ciolacu crede că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale în 2024. Schimbare radicală a modului în care e desemnat candidatul

Marcel Ciolacu a explicat că e nevoie, însă, de o schimbare, după 20 de ani de eşecuri în care şefii de partid au fost candidaţii la preşedinţie.

„Deci undeva nu funcţionează şi atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile”, a explicat Marcel Ciolacu, la Digi24, conform News.ro.

„Am deschis în interiorul partidului o discuţie, trebuie să încercăm să învăţăm din întâmplările din trecut şi din greşelile celorlalţi. Şi dacă facem o analiză mai profund vedem că toţi cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român din funcţia de preşedinte al PSD-ului nu au reuşit să câştige, în afară de domnul preşedinte Ion Iliescu. Cunoaştem cu toţii istoria şi cum a fost şi cum s-a intrat în turul doi şi cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte şi: Drama din familia lui Marcel Ciolacu: ambii părinţi au avut cancer. Cel mai mare regret al liderului PSD

Liderul social-democraţilor e convins PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din 2024.

„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului şi de câştigare, din nou, a încrederii populaţiei”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu crede că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale în 2024. „Preşedintele partidului să nu fie şi candidatul”

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunţat că e „foarte probabil” ca la prezidenţialele din 2024 candidatul PSD să nu fie preşedintele partidului, pe considerentul că „nu poţi să ai dorinţa de avea alt scor sau alt efect folosind aceeaşi formulă”.

„Deci undeva nu funcţionează şi atunci intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru, dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile. Important este că am luat decizia, importat este că partidul este încântat de acest lucru, înclin foarte mult spre faptul ca preşedintele partidului să nu fie şi candidatul. Radicalizezi în momentul în care eşti preşedintele unui partid, automat radicalizezi foarte mult”, a menţionat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Preşedintele PSD a mai spus că şi-ar dori să fie „primul preşedinte de partid care a câştigat toate alegerile din 2024, inclusiv cele prezidenţiale”.

De altfel, Marcel Ciolacu consideră că Ion Iliescu este cel datorită căruia există democraţia în România

„Mult hulitul comunist Ion Iliescu a lăsat această ţară să o ia în direcţia de democraţie”, spune Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ce va face Marcel Ciolacu după ce Liviu Dragnea iese din închisoare. „Este posibil să mergem la o partidă de pescuit”


loading...
Partenerii noștri