Marcel Ciolacu: „Cu toate neajunsurile, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este ”structural diferit” de Ion Iliescu şi nu se regăseşte în tipul de om politic pe care acesta l-a reprezentat.

09 iun. 2021, 10:25
Marcel Ciolacu: „Cu toate neajunsurile, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României”

Marcel Ciolacu a declarat că este ”structural diferit” de Ion Iliescu, dar acesta a fost ”omul şi decidentul acelui moment”. În plus, liderul social-democrat spune că vorbeşte în continuare cu toţi foştii preşedinţi ai PSD, în afară de Liviu Dragnea.

”Cu toate acuzele care s-au adus lui Ion Iliescu, România a luat-o în direcţia bună. Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut ai mult bine României, decât rău, dar nu ma regăsesc în omul politic”, a dclarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu dezvăluie dacă a trădat-o pe Viorica Dăncilă: „A fost o conjunctură nefavorabilă”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că nu a trădat-o pe Viorica Dăncilă la moţiunea de cenzură în urma căreia Guvernul acesteia a fost demis. De altfel, Ciolacu a mărturisit că nu şi-a dorit „niciodată” să conducă Partidul Social Democrat.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă a trădat-o pe Viorica Dăncilă şi dacă l-a ajutat pe Ludovic Orban să voteze moţiunea de cenzură.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu preşedintele partidului. Am multe defecte, nu sunt un trădător. Doamna Dăncilă a făcut o mare greşeală: s-a sfătuit cu oameni din afara partidului. Au fost nişte negocieri eşuate cu ALDE şi s-a ajuns la această moţiune într-un context total nefavorabil PSD.

Ce nu a înţeles doamna Dăncilă este că noi am încercat să ţinem parlamentarii să nu participe la vot. E foarte greu să fii prim-ministru dacă nu ai fost şi parlamentar. Dânsa nu a fost parlamentar să înţeleagă. A fost ruptura cu foarte mulţi parlamentari plecaţi la Victor Ponta. Nu a fost vorba despre trădare. Nu a fost nici o victorie a lui Ludovic Orban. A fost o conjunctură nefavorabilă”, a declarat Ciolacu, la Kanal D.

Citeşte şi: Clotilde Armand, atacată în trafic: „A început să lovească cu pumnii în geam şi a încercat să-mi deschidă uşa de mai multe ori”