Marcel Ciolacu cumpără prima maşină electrică pentru PSD. „M-am împrietenit cu Zoe, dar va trebui să o înșel”

O maşină electrică Dacia Spring a fost cumpărată de PSD. Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, cu ocazia evenimentului "vinerea verde".

04 iun. 2021, 10:26
Marcel Ciolacu cumpără prima maşină electrică pentru PSD. „M-am împrietenit cu Zoe, dar va trebui să o înșel”

Marcel Ciolacu cumpără prima maşină electrică pentru PSD. Este vorba despre Dacia Spring, cea mai accesibilă maşină electrică din Europa. Liderul PSD a venit, însă, la sediul partidului cu un Renault Zoe, un alt model electric produs de constructorul francez.

„Am decis că există o vineri verde. Împreună cu domnul primar Băluță, astăzi am venit cu Zoe, am împrumutat-o pe Zoe. De data viitoare o să venim cu propria noastră Dacie electrică. Ne-am comandat-o și o să fie printre primele zece Dacii electrice din România.

Sper ca și domnul primar să încurajeze autoritățile locale să cumpere astfel de mașini electrice, mașini electrice produse în România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a spus că nu ştie cât costă maşina, însă a fost cumpărată din banii plătiţi de social-democraţi drept cotizaţie la partid.

„Nu știu exact cât a costat, dar e cea mai ieftină de pe piață, ținând cont că este electrică. Cel mai important este că este făcută la noi la Mioveni. E prima achiziție, pentru că nu au decât un lot restrâns, iar pe urmă o să încercăm să luăm toate filialele câte Dacii putem

M-am împrietenit cu Zoe, dar va trebui să o înșel”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Ministrul Mediului, desfiinţat după ce a testat Dacia Spring. Lider PNL: „Face reclamă unui produs care este asamblat în China, nu la Mioveni”

Liderul PSD nu a ştiut, însă, că modelul electric Dacia Spring este produs în China, la fabrica pe care Renault o administrează împreună cu Dongfeng Motor Group Co şi Nissan la uzina din oraşul chinez Shiyan. Acolo este construit şi modelul Renault City K-ZE.

La sfârşitul lunii martie, Dacia a primit în doar două zile un volum de comenzi pentru modelul electric Spring, aproape cât vânzările pentru astfel de vehicule în 2019 şi 2020. În primele patru ore de la deschiderea comenzilor au fost comandate 1.500 de Dacia Spring.

Specialiştii în piaţa auto spun că numărul de maşini comandate e uriaş, în condiţiile în care în 2019 şi 2020 s-au vândut aproape 4.300 de maşini electrice. La deschiderea listei de comenzi, peste 6.000 de oameni au încercat să se conecteze simultan pe site-ul Dacia pentru a comanda maşina electrică Spring, conform Ziarul Financiar.

Citeşte şi: Dacia Spring, motiv de REVOLTĂ în rândul angajaţilor Renault din Europa. „Nu vrem să fie fabricată în China. E de neconceput”