Ministrul Mediului, desfiinţat după ce a testat Dacia Spring. Lider PNL: „Face reclamă unui produs care este asamblat în China, nu la Mioveni”

Ministrul Mediului a fost criticat în termeni duri chiar de un partener din coaliţia de guvernare, după ce s-a arătat "plăcut impresionat" de Dacia Spring, prima maşină electrică lansată sub sigla uzinelor de la Mioveni. Adrian Moraru, consilier general PNL, îl acuză pe Tánczos Barna (UDMR) că face reclamă unui produs asamblat în China şi că "dacă nu aducem producția mașinilor electrice în România este o veste extrem de proastă pentru economia noastră".

08 apr. 2021, 15:37
Ministrul Mediului, desfiinţat după ce a testat Dacia Spring. Lider PNL: „Face reclamă unui produs care este asamblat în China, nu la Mioveni”

Ministrul Mediului, desfiinţat după ce a testat Dacia Spring. Tánczos Barna a anunţat că a condus joi dimineaţă Dacia Spring, spunând că, din punctul său de vedere, „a fost o experiență interesantă”

„Chiar dacă Vinerea Verde este abia mâine, ministrul Tánczos Barna a renunțat și astăzi la mașina cu motor termic pentru a veni la serviciu. Demnitarul a testat, în această dimineață Dacia Spring, noul model 100% electric al brandului auto național.

”A fost o experiență interesantă și am rămas plăcut impresionat. Modelul electric al celor de la Dacia oferă exact ceea ce promite, este o mașină ideală pentru transportul urban sau naveta pe distanțe medii și, cel mai important, este un model cu emisii zero. Mă bucur că, în sfârșit, un mare producător auto oferă un model 100% electric la un preț accesibil cât mai multor clienți. Și sper ca acest element, coroborat cu ecotichetul pe care îl oferim prin Programul Rabla Plus, care reduce, practic, la jumătate prețul mașinii, să pornească cu adevărat revoluția mașinilor electrice în România și să scoatem astfel poluarea din orașe”, a declarat ministrul Barna Tánczos, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Dacia Spring, la primul test. Totate detaliile, plusurile şi minusurile primului model electric al constructorului de la Mioveni

Ministrul Mediului, desfiinţat după ce a testat Dacia Spring. Adrian Moraru: „Dacă nu aducem producția mașinilor electrice în România este o veste extrem de proastă pentru economia noastră și o veste cruntă pentru angajații actuali ai uzinelor Dacia”

Anunţul ministrului Mediului a fost criticat de liberalului Adrian Moraru. Consilierul general PNL l-a acuzat pe Tánczos Barna că „face reclama unui produs care este asamblat in China, nu la Mioveni”

„Foarte interesant. Domnul ministru e „placut impresionat” si face reclama unui produs care este asamblat in China, nu la Mioveni. Cred ca politicienii romani ar trebui sa sustina produsele fabricate in Romania si in niciun caz mutarea unor linii de productie in China.

Grupul Renault are un aport de 10% din exportul României. 3% din PIB. Dacă nu aducem producția mașinilor electrice în România este o veste extrem de proastă pentru economia noastră și o veste cruntă pentru angajații actuali ai uzinelor Dacia”, a reacţionat Adrian Moraru, pe Facebook.

Citeşte şi: Dacia Spring, lovitură pe piaţa auto în doar câteva ore de la deschiderea comenzilor. Mii de oameni au comandat maşina electrică