Marcel Ciolacu dă verdictul: România nu este pregătită să treacă la euro. Ce spune de pensiile speciale şi parada lui Putin

Președintele PSD și al Camerei Deputaților susţine desfiinţarea pensiilor speciale şi îl atacă dur pe Vladimir Putin de Ziua Victoriei.

09 mai 2022, 10:24
Marcel Ciolacu dă verdictul: România nu este pregătită să treacă la euro. Ce spune de pensiile speciale şi parada lui Putin

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că va fi inițiat un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce Curtea Constituțională va redacta motivarea.

EXCLUSIV Marius Budăi: „În PNRR nu se precizează la ce se face referire prin pensii speciale. Nu se pot rezolva inechităţile neprofesionist, punând toate în aceeaşi căciulă” VIDEO
”În acest moment așteptăm motivarea Curții Constituționale și ulterior vom iniția un nou proiect de lege, în concordanță cu motivarea CCR.”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că prioritatea numărul unu a României este aderarea la Spațiul Schengen, precizând totodată că țara noastră nu are toți indicatorii necesari pentru aderarea la Zona Euro.

„Prioritatea unu este Spațiul Schengen. Ca să aderi la Zona Euro trebuie să respecți anumiți indicatori. În acest moment, ținând cont, nu numai de ceea ce se întâmplă în România și de forțele politice din România, ne uităm la ce se întâmplă în Ucraina și recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în Zona Euro”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit la adresa lui Putin: Cu certitudine este un dictator și un criminal de război

Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a dezlănțuit la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care face paradă de Ziua Europei. Ciolacu l-a numit pe Putin dictator și criminal de război.

Klaus Iohannis, mesaj îngrijorător de Ziua Europei: „Ameninţarea Federaţiei Ruse la adresa securităţii euroatlantice poate rămâne o realitate pentru anii următori”
„E o sfidare față de întreaga lume și își continuă parcursul de dictator domnul Putin. Cu certitudine este un dictator și un criminal de război. Nu mă aștept la nimic din partea lui și nici nu mă interesează ce face. Țara noastră nu este într-un conflict direct cu Rusia. România e membră NATO și în funcție de ce va decide NATO, așa vom face”, a declarat Marcel Ciolacu.