Marcel Ciolacu declară război pensiilor speciale: „S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate”

Premierul României este decis să elimine pensiile speciale. Premierul susține că fiecare persoană trebuie să își primească pensia în funcție de câți ani au lucrat, și nu pentru alte așa-zise merite.

09 oct. 2023, 17:08
Marcel Ciolacu declară război pensiilor speciale: „S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate”
Marcel Ciolacu declară război pensiilor speciale: „S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate”

Marcel Ciolacu a declarat că modificările au intrat în linie dreaptă în ceea ce privește pensiile speciale. Prim-ministrul susține că este foarte important să se creeze „un T zero” și un set de reguli care să fie pentru toată lumea la fel, indiferent de funcție.

Citește și: Marcel Ciolacu pune piciorul în prag. Dacă Austria nu acceptă România în Schengen, guvernul român îi taie gazele

Marcel Ciolacu spune „STOP” pensiilor speciale

Premierul țării este hotărât ca pensiile speciale să fie eliminate, iar cei care au lucrat să își primească răsplata după merit, în funcție de anii petrecuți în câmpul muncii, și nu altfel.

„S-a încheiat acea anomalie în care câștigai mai mult la pensie decât în activitate. Mai era o anomalie – calculul pensiei pe ultima lună de salariu. Căutați-l pe fostul procuror general să vedeți cum și-a înghesuit toate veniturile de pe ultima lună ca sa iasă la pensie cu peste o sută de mii de lei. Lucrurile acestea trebuie să se încheie.

„Am făcut ultimele modificări conform cerinței CCR și nu mai era în discuție impactul (bugetar – n.r), pentru că impactul nu e pentru trecut, e pentru viitor. Nicio lege nu poate fi aplicată în trecut. S-a acceptat impozitatea peste salariul mediu pe economie, încă 10 procente și calcul pensiei la magistrați parcă pe ultimele 48 de luni. Eu cred că săptămîna acesta vom depune amendamentele, cred că cu puțin efort ar putea să treacă de Senat , ca săptămâna viitoare să treacă de Camera Deputaților. În eventualitatea în care există iar un atac la CCR să avem timp să ne încadrăm”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se revoltă și față de Sectertariatul de Stat pentru revoluționari (SSRML), după ce o comisie nu i-a acordat titlul de luptător cu rol determinant și le-a retras certificatele greilor din PSD – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și alte personaje apropiate social-democraților precum Valentin Mărgineanu, Tudorița Bogdan, Vasile Pestreanu.

Ciolacu a dat în judecată Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, nemulţumit de faptul că o comisie din cadrul acesteia a respins cererea sa de a fi declarat Luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989. Primul termen în proces a fost stabilit pentru data de 11 ianuarie 2024 la Tribunalul Buzău. Premierul are titlul de revoluționar „remarcat prin fapte deosebite”, pe vechea lege, care vine la pachet cu o serie de beneficii, cum ar fi pensionarea cu cinci ani înainte de vârsta legală și o indemnizație de 1.100 lei pe lună.

Intervievat de Epoch Times, şeful instituţiei, secretarul de stat Mihai Dodu – fiu de erou ucis la Revoluţie – a menţionat faptul că în PSD există un departament pentru revoluţionari al cărui preşedinte a fost lăsat fără certificatul de luptător cu rol determinant şi care a încasat ani de zile bani buni în baza unui titlu pe care l-a obţinut nemeritat.

Citește și: Marcel Ciolacu, toleranță zero față de corupție. Avertismentul premierului pentru primari și colegii de partid: „Puneţi poza familiei pe birou, înainte să semnați”