VIDEO Ludovic Orban, agresat la porțile Parlamentului de protestatarii AUR: ”Am fost scuipat, înjurat, lovit”. Un deputat AUR, victimă colaterală

Protestul organizat miercuri de AUR în fața Parlamentului a produs și primele evenimente nedorite, fostul premier Ludovic Orban fiind agresat de mulțimea strânsă la fața locului.

10 mai 2023, 15:31
VIDEO Ludovic Orban, agresat la porțile Parlamentului de protestatarii AUR: ”Am fost scuipat, înjurat, lovit”. Un deputat AUR, victimă colaterală

UPDATE: Poliția a aplicat până la ora 14:00 un număr 45 de amenzi contravenționale în valoare de 50.700 de lei și au fost deschise 3 dosare penale în urma incidentelor de la protestul AUR de la Palatul Parlamentului, au declarat miercuri surse guvernamentale. Un dosar penal a fost deschis pentru colaboratoarea AUR, care a fost depistată cu elemente de muniție și alte 2 în urma incidentelor în care au fost implicați Ludovic Orban și Csoma Botond.

Fostul premier Ludovic Orban a declarat, miercuri, că a fost agresat și scuipat de manifestanți ai AUR când se deplasa către intrarea de la Parlament.

Am fost scuipat, înjurat, lovit, au intervenit jandarmii, deși eu nu am solicitat lucrul acesta, dar au intervenit din cauza violenței. Protestatari AUR, cea mai mare parte ai protestatarilor sunt membri AUR, care au și fost asmuțiți împotriva mea”, a declarat Ludovic Orban.

Când am plecat de la poarta unde nu mi s-a permis accesul ca deputat, a trebuit să traversez Izvorul. Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea”, a mai declarat fostul premier.

Deputatul AUR, Antonio Andrușeac, a intervenit și a încercat să-i oprească pe activiștii AUR să îl lovească pe Orban.

În haosul creat, inclusiv Andrușeac a primit câteva lovituri din partea protestatarilor de la AUR.

Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea. În aceea mulțime sunt și parlamentari au AUR, dar și lideri de organizații care îndeamnă oamenii cum să acționeze. Există o excepție notabil, deputatul AUR, Antonio Andrusceac a încercat să-i convingă să nu intervină împotriva mea. În haosul ăla a încasat și el câteva”, a spus Orban.

Tot marți, lui George Simion i-ar fi fost interzisă intrarea în clădirea Parlamentului, după ce o colaboratoare AUR a fost depistată la intrare cu patru gloanțe letale în geantă.

Citește și: VIDEO George Simion îi numără bodyguarzii lui Kovesi: ”Vă e frică de ceva? Incredibil”

Femeia se află deja la audieri iar polițiștii au deschis un dosar penal, potrivit lui Alfred Simonis. Se pare că aceasta este un colaborator permanent al grupului AUR, care venea de câteva luni, zilnic, la Parlament.

„În dimineață aceasta, un reprezentant al grupului AUR, a încercat introducerea în clădirea Parlamentului a 4 cartușe (gloanțe) letale.

Vă propun suspendarea accesului în clădire a persoanelor fără legitimație, dar și a autoturismelor fără ecuson pentru ziua de azi, până după finalizarea dezbaterilor în plen.”, se arată într-un mesaj transmis de liderul PSD Alfred Simonis, pe grupul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, informații confirmate în exclusivitate și la Antena 3.

Liderul AUR, George Simion, susţine că este o înscenare, fiind vorba despre brelocuri.

”Alfred Simonis, retrage legile, lasă minciunile. Erau brelocuri, suveniruri”, a declarat George Simion.

Acesta susţine că totul este ”o invenţie”.

”Au scos o invenţie, că băgăm armament”, a mai declarat Simion.

Citește și: Marcel Ciolacu, primul atac la AUR: Nu vă lăsaţi antrenaţi de oameni care se înfăşoară în drapel şi cred că sunt salvatorii României

Şi liderul deputaților UDMR Csoma Botond este al doilea parlamentar care susține că a fost agresat de susținătorii AUR. El susține că a fost agresat verbal de manifestanți, care i-au strigat: „Afară cu UDMR”. Totodată, el a spus că dacă jandarmii nu ar fi intervenit probabil ar fi fost agresat și fizic.

„O persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, arată un comunicat al Jandarmeriei.

Un protest AUR are loc, miercuri, la Parlament, în care manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Jandarmeria Română anunţă că în exteriorul curţii Parlamentului se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia. Celor prezenţi li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.