Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: „Va fi o decizie pe care o să o iau după ce aflu părerea colegilor”

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat de curând că se discută mult în ultimul timp despre comasarea alegerilor, dar acest lucru nu este „o problemă urgentă a românilor”.

30 ian. 2024, 11:26
Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: „Va fi o decizie pe care o să o iau după ce aflu părerea colegilor”

Totuşi, având în vedere că subiectul comasării este din ce în ce mai discutat şi este una dintre temele pentru care PNL – parteneri de guvernare ai social democraţilor – insistă, Marcel Ciolacu a revenit asupra ideii.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a declarat că va lua o decizie în privința acestei propuneri după consultarea opiniei membrilor partidului.

„Va fi o decizie pe care o să o iau după ce aflu părerea colegilor”, a spus Marcel Ciolacu, marți, la sediul PSD, înainte de ședința PSD.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a confirmat marţi, la sediul partidului, discuţiile privind două zile de vot în diaspora, el afirmând că au fost colegi ai lui care au avut propunerea, dar au fost şi colegii de la PNL, pentru a nu se crea o emoţie în diaspora

Citeşte şi: Ciolacu şi Câciu comentează propunerea PNL ca pragul pentru neimpozitarea pensiilor să crească la 3.000 de lei: „Să vedem dacă scenariul e sustenabil”

”Haideţi să vedem, colegii mei au avut propunerea asta, au fost şi colegii de la Partidul Naţional Liberal, pentru a nu se crea o emoţie în diaspora este această propunere”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat despre varianta ca cei din diaspora să voteze două zile la europarlamentare.

Premierul a precizat că şi data trecută au luat decizia să se voteze de vineri până duminică.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: ”Nu vom lua niciodată decizii decât asumate”

 

Sorin Grindeanu nu e de acord cu comasarea alegerilor: Eu, de principiu, susţin ca fiecare alegere să fie la timpul / Sunt adeptul păstrării unui calendar normal, ştiut foarte bine de toată lumea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marţi, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, că de principiu, el susţine ca fiecare alegere să fie la timpul şi că este adeptul păstrării unui calendar normal, ştiut foarte bine de toată lumea.

”Eu, de principiu, susţin ca fiecare alegere să fie la timpul lor. Acum, sigur, e un semn de întrebare legat de locale. dacă vă aduceţi aminte, alegerile locale se ţineau undeva la începutul verii, din 1990 încoace. Se ţineau la sfârşit de mai-iunie. O singură excepţie a fost acum patru ani, când pe perioada de pandemie şi de urgenţă s-a făcut alegerile în septembrie”, a spus ministrul Transporturilor.

”Mi-e greu să fac o analiză, dar eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal, ştiut foarte bine de toată lumea”, a mai precizat Grindeanu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre varianta comasării alegerilor europarlamentare şi locale că vor discuta în partid şi în coaliţie şi nu vom lua niciodată decizii decât asumate, nu pe surse. El a precizat că în şedinţa coaliţiei de luni vor fi analizate priorităţile lergislative, iar miercuri va avea loc o şedinţă la conducerii PNL.