Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că salariul minim pe economie va fi majorat cu siguranță. Social-democratul a transmis faptul că coaliția a primit deja mai multe propuneri din partea mediului de afaceri.

02 nov. 2022, 10:06
Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

Marcel Ciolacu îi liniștește pe românii împovărați de creșterea prețurilor și anunță că salariul minim va fi majorat cu siguranță.

Citește și Marcel Ciolacu, veste proastă pentru vârstnici: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%

Liderul PSD a transmis miercuri, că reprezentanții mediului de afaceri din România au venit deja cu mai multe propuneri în acest sens iar coaliția de guvernare urmează să ia exemplul Germaniei și Italiei care au mărit deja salariile minime pentru a-și păstra forța de muncă.

„Știți bine că o treime din români sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit față de statele economice mai dezvoltate din Europa, unde nu e așa mare acest procent. E vorba de 1,5 – 1,7 de români plătiți cu salariul minim pe economie.

În Italia și în Germania, de trei ori, s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să-și mențină forța de muncă. De când am început această discuție în coaliție cu dl premier și dl vicepremier Hunor deja anumite categorii… de exemplu, în construcții, Asociația Patronatelor din Construcție a spus că e prea mic 3.000 de lei pentru construcții și ar vrea 4.000 de lei. Așa se face. În orice economie, dacă vrei să-ți menții plus-valoarea, e normal să se mărească salariul minim pe economie.

Sunt variante pe care ni le-au prezentat și cei de la IMM-uri, și cei din industrie.

Sunt convins că vom lua decizia cu ministrul Finanțelor, dar e evident că va trebui mărit salariul minim”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul unei vizite la fabrica IVECO.

Social-democratul a mers miercuri, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, în vizită la fabrica de camioane IVECO din Petreşti (Dâmboviţa) pentru a discuta cu reprezentanții companiei despre stadiul în care se află producția de camioane necesare Armatei Române, care a suferit mai multe întârzieri din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și Marcel Ciolacu promite prețuri mai mici la energie. Anunț despre pensii: „Îmi doresc să le creștem cu 100%, dar va crește și inflația”