Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituţiei: „Este un demers ce trebuie pornit, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că modificarea Constituţiei este un demers care trebuie început de actuala coaliţie de guvernare, mai ales ţinând cont de faptul că se bucură de o largă majoritate în Parlament.

10 mai 2022, 11:35
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituţiei: „Este un demers ce trebuie pornit, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem”

Tema modificării Constituţiei a apărut imediat după formarea actualei coaliţii de guvernare, în noiembrie 2021, dar având în vedere problemele stringente cu care România s-a confruntat în acest timp – preţul energiei şi al carburanţilor, inflaţia galopantă, războiul din Ucraina – a fost pusă în aşteptare până la momentul actual. Modificarea legii fundamentale a României este îmbrăţişată de liderii partidelor coaliţiei, dar părerile acestora diferă în ce priveşte articolele ce ar urma a fi schimbate: dacă PNL ar dori atribuţii sporite pentru preşedinte, Marcel Ciolacu declară că nu crede că este cazul ca şeful statului să primească prerogative suplimentare.

„Societatea se modernizează, temele sunt cu totul altele. Cred că nimeni se mai aștepta ca în Europa să mai avem de-a face cu un război. Trebuie privite din toate unghiurile și sunt convins că vor fi mai multe opinii și decizii. Nici eu, nici dvs nu modificăm Constituția astăzi. Este un demers care trebuie pornit. Eu spun că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem”, a spus Ciolacu.

„Eu nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte”, a mai spus liderul PSD, întrebat dacă trebuie modificate atribuțiile președintelui.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Explicația ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ziua în care RO Vaccinare a anunțat doza 4 de ser anti-COVID / Noi atacuri la adresa lui Raed Arafat