Marcel Ciolacu, despre noile măsuri de prevenţie: „Aş fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcţionează pe recomandări”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ar fi adoptat măsuri mai dure de restricționare decât cele anunțat sâmbătă seară de către ministrul Marcel Vela. Ciolacu susține că restricțiile mai laxe au fost determinate de factorul politic.

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 21:16
Marcel Ciolacu, despre noile măsuri de prevenţie: „Aş fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcţionează pe recomandări”

„Cred că a contat și decizia politică, nu numai a specialiștilor. Este o diferență mare între recomandări și interzicerea circulației (…) Aș fi fost mai drastic, să vedem dacă România funcționează doar pe bază de recomandări”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta crede că opinia specialiștilor ar fi trebuit să cântărească mai mult decât considerentele de ordin politic. ”Eu aș fi lăsat politicul și aș fi permis ca specialiștii să-și impună punctul de vedere. Sunt convins că dl. Arafat și dl. Despescu și-ar fi dorit ca lucrurile să fie mult mai clare”, a spus liderul PSD.

Citeşte şi: Marcel Vela: Se închid mall-urile şi cabinetele stomatologice de duminică seara

El a spus că PSD va promova în Parlament cele două proiecte de lege deja anunțate – unul pentru plafonarea prețului la medicamente și la alimentele de strictă necesitate și un altul cu scutiri de dobânzi și rate la bănci,  dar va încerca să modifice și ordonanțele de urgență ale Guvernului.

”În acest moment Guvernul este depășit. Vom veni cu legi concrete în  Parlament, nu populiste”, a mai spus Ciolacu.