Marcel Ciolacu îl desființează pe alesul lui Cîțu la Finanțe: „Dan Vîlceanu nu este unul dintre produsele high-class ale PSD-ului și veți vedea din prestația lui”

Marcel Ciolacu a vorbit la B1TV despre numirea lui Dan Vîlceanu în calitate de ministru al Finanțelor Publice. Președintele PSD s-a declarat reticent cu privire la abilitățile acestuia.

18 aug. 2021, 22:00
Marcel Ciolacu îl desființează pe alesul lui Cîțu la Finanțe: „Dan Vîlceanu nu este unul dintre produsele high-class ale PSD-ului și veți vedea din prestația lui”

Marcel Ciolacu a făcut declarații în cadrul unui interviu la B1TV despre alegerea lui Dan Vîlceanu în fruntea Ministerului de Finanțe, de către premierul Cîțu.

Președintele PSD a concluzionat că Partidul Social Democrat ar fi avut opțiuni mai bune și că abilitățile noului ministru nu sunt îndeajuns de complexe pentru a face față noii provocări.

Dan Vîlceanu și-a început cariera politica în cadrul PSD-ului, ca președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. Acesta a trecut la PDL Gorj unde a deținut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012, iar în perioada 2013-2015 a fost președinte al formațiunii politice. După fuziunea PDL-ului cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia partidului liberal până în prezent.

„În continuare avem o pepinieră destul de bună și pentru celelalte partide, nu este unul dintre produsele high-class ale PSD-ului și veți vedea din prestația lui ca ministru de Finanțe. Bine ca am scăpat de domnul Cîțu. Problema este că domnul Cîțu este încă premier al României. Acum plătim cu toții ambiția președintelui de a avea guvernul său.

Președintele a creat un precedent oferind o funcție unui partid care nu a câștigat alegerile. Marea problemă este că plătim cu toții.

Ca prim-ministru, când te urci beat la volan ești ireponsabil, a fost infracțiune, nu contravenție. Eu știam că domnul premier este cu „fără penali în funcții publice”, dar când iei bani cu împrumut și nu dai banii înapoi ești țepar. Când ești prim-ministru și nu ști cât costă alimentul primar al poporului, mi se pare cel mai grav, trăiești într-o altă lume.

Există variante de atac la CCR în instanță. Trebuie să știm toate elementele. Avem moțiunea de cenzură să vedem cine-și asumă un astfel de prim ministru.

Cu ce au greșit românii după ani de zile în care ne-a intoxicat USR cu „fără penali în funcții publice”, cu penalul Cîțu, cu penalul Barna. „, a mai adăugat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îl dinamiteaza pe Cîţu dupa anuntul că „economia duduie”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu

, a reacţionat imediat după anunţul de marţi seara al premierului Florin Cîţu, care a anunţat că economia românească a înregistrat o creştere de 13%.

Marcel Ciolacu a făcut o comparaţie între situaţia economică imaginată de coaliţia PNL – USR PLUS, prezentată de premierul Florin Cîţu, şi punctul de vedere al PSD cu privire la subiect, pe care îl numeşte drept „România Reală”.

În doar o jumătate de oră, postarea liderului PSD a înregistrat peste 300 de aprecieri şi a generat peste 60 de comentarii. „Eeee fix acum nu va poate răspunde pt ca se cazneste sa rezolve cu talibanii prin programul „revolutia bunei guvernari”, „Grav, f, grav. Nu știu cum se vor descurca oamenii la iarnă. Pentru domnul Citu este o distracție sau o face intenționat. Trebuie făcut ceva altfel vor suferii, mulți oameni. Putere să puteți face bine, PSD-ul este un partid puternic. Succes domnul Ciolacu!”, „România cea binecuvântată cu poporul ales pe sprânceană cu salarii umflate si pensii speciale popor plătitor de impozite si taxe pentru bunăstarea celor aleși. Doamne fă un bine si apară acest popor de nenorociri si de rozătoarele neamului acesta. Oprește vrajba și dușmănia si da un pic de minte oamenilor de bine”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Marţi seară, Florin Cîţu a anunţat o creştere cu 13% a economiei româneşti. „Dragi români, v-am promis veşti extraordinare din economie, 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economia României, dar şi economiile altor state au fost închise. În acel moment nu aveam soluţia de astăzi, nu aveam vaccinul. (…)  În 2020, pentru a salva economia, am propus o serie de măsuri precum IMM Invest, reeaşalonarea datoriilor, amânarea plăţii impozitelor, amânarea plăţii ratelor la bancă. Am fost singurul optimist. Deşi nimeni nu avea încredere, am promis că economia României va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu şi am reuşit. Iar pentru asta vă mulţumesc vouă, dragi românil! Nu aş fi reuşit fără voi. Adevăraţii eroi sunteţi voi”, a afirmat Cîţu, într-o declaraţie susţinută din biroul său de la Palatul Victoria.