Marcel Ciolacu, despre PNRR: „Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii!”

PNRR nu a primit aprecierea autorităților de la Bruxelles. Dimpotrivă. Comisia Europeană a transmis reprezentanților României mai multe observații extrem de critice, pe mai multe componente, de la infrastructură până la educație.

11 iun. 2021, 09:53
Marcel Ciolacu, despre PNRR: „Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost ”pulverizat” de Comisia Europeană. El s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, ce părere are depre criticile Comisiei Europene la adresa PNRR şi a afirmat: ”Pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR. Am spus de la început că banii au destinaţie către firmele de consultanţă politică ale lor. Am adus documente cu cine a creat acest PNRR, sunt companii străine (…) Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf, o ruşine”.

Comisia Europeană a retrimis PNRR cu zeci de observații! Greșelile flagrante făcute de Ghinea și Guvernul Romaniei în cel mai important document de până acum
Liderul PSD s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

”E infracţiune, e conflict de interese. Anumite companii au făcut documente ca să beneficieze direct de aceşti bani, cine a mai auzit de asta? Cine din PSD mai rămânea în minister după asta? Era luat cu dubă pe Ştirbei Vodă”, a mai afirmat Ciolacu.

Comisia Europeană a trimis joi guvernului o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis formal de România la 31 mai. Mecanismul de feedback e unul prevăzut de regulamentul european care guvernează mecanismul de reziliență și permite Comisiei Europene să ceară fiecărui stat membru informații suplimentare despre proiectele trimise pentru finanțare.

PNRR, reproşuri pe bandă rulantă de la Comisia Europeană. Proiecte întregi sunt DEMOLATE