Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor: ”Foarte multe din revendicări erau deja bugetate şi urmau să se pună în aplicare”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit vineri despre protestele transportatorilor și fermierilor și a subliniat că i-a fost ciudă că nu a știut demersul protestatarilor pentru că foarte multe dintre revendicările lor erau bugetate şi urmau să se pună în aplicare.

26 ian. 2024, 14:00
Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor: ”Foarte multe din revendicări erau deja bugetate şi urmau să se pună în aplicare”
Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor:

Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor. Șeful Executivului a declarat că în acest moment toate lucrurile au fost lămurite cu protestatarii și s-a ajuns la concluzia că autorităților le-au scăpat anumite detalii tehnice care obrstucționau activitatea fermierilor.

Citește și Marcel Ciolacu aruncă bomba despre comasarea alegerilor! ”Să vedem ce își doresc românii”

Marcel Ciolacu, despre protestele fermierilor

”Mi-a fost ciudă că nu am ştiu demersul fermierilor, pentru că împreună cu domnul ministru, foarte multe din cele revendicate erau deja bugetate şi urmau să se pună în aplicare prin actele normative. Era 8 ianuarie, abia aprovizionasem bugetul, dar în acest moment ne-am lămurit cu toţii şi am învăţat foarte multe, cu toţii, fiindcă erau şi lucruri pe care le scăpasem, mai ales lucruri tehnice, nu lucruri de fond, lucruri de formă, care obstrucţionau într-un fel activitatea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cât despre implicarea PNL în discuțiile cu protestatarii, premierul nu a dorit să facă comentarii.

”Eu îmi văd de treaba mea de prim-ministru… Acel ministru propus de PNL, normal că am apelat, ocup funcţia de prim-ministru, dar am avut alături de mine miniştrii Agriculturii şi Transporturilor, Florin Barbu şi Sorin Grindeanu, cu care am lucrat şi sâmbătă, şi duminică, domnul Brabu s-a deplasat şi în zona dvs (..) Repet, au fost multe neînţelegeri, multe lucruri strânse în ani de zile, multe frustrări, dar nu au fost lucruri esenţiale şi de fond. Legislaţie nepusă în aplicare, cum era cazul ASF, cu suspendarea RCA pe perioada când camionul nu funcţiona (..) Acum s-au lămurit toate aceste lucruri”, a mai spus premierul.

Citește și Vești bune pentru persoanele cu dizabilități! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul mult așteptat. ”Indemnizațiile se vor mări”