Marcel Ciolacu, despre scandalul înjurăturilor: „Preşedintele TSD mi-a propus să trimită flori mamelor liderilor TNL”

Liderul PSD a afirmat că au fost implicaţi ”nişte oameni care erau sub o influenţă bahică” şi că nu se pune problema ruperii Coaliţiei de guvernare.

20 sept. 2022, 22:00
Marcel Ciolacu, despre scandalul înjurăturilor: „Preşedintele TSD mi-a propus să trimită flori mamelor liderilor TNL”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă, marţi seară, că preşedintele TSD i-a propus să trimită flori tuturor mamelor liderilor TNL implicaţi în scandalul scandărilor anti-PSD. Ciolacu califică drept ”derapaj” momentul, dar susţine că este vorba despre ”oameni care erau sub o influenţă bahică”. Liderul PSD respinge ideea ruperii coaliţiei din cauza acestui incident, chiar dacă afirmă că vor eista discuţii în interiorul coaliţiei.

”Preşedintele TSD m-a propus astăzi – după apariţia acestor imagini – să trimită flori mamelor tuturor liderilor TNL, atât de la nivel central cât şi din ţară. Aceste lucruri nu duc la o construcţie, afectează, e normal, în primul rând emoţional o coaliţie. Este un derapaj, m-a fi aşteptat la nişte scuze din partea PNL. Este evident că în interior acolo este ceva ce nu funcţionează, la TNL”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, liderul PSD Marcel Ciolacu, referindu-se la scandările anti-PSD ale liderilor TNL. Marcel Ciolacu a precizat că momentul va fi depăşit, dar asta nu înseamnă că social-democraţii vor întoarce şi celălalt obraz.

Nicolae Ciucă îl demite pe secretarul general de la TNL după scandalul înjurăturilor

”Am avut o discuţie cu domnul Ciucă şi nu vă ascund că – la primele imagini – şi era foarte afectat, şi-a cerut domnia sa scuze, lucru care nu e cazul, că nu a comis dânsul ceva şi nu cred că se simte confortabil nici în acest moment”, a adăugat preşedintele PSD. ”Cred că împreună trebuie să continuăm această guvernare, cel puţi până în anul 2024”, a adăugat preşedintele PSD.

Întrebat dacă acest scandal afectează coaliţie, Ciolacu a afirmat: ”În interior vor urma anumite discuţii. Categoric. Trebuie să decidem dacă de la o asemenea manifestare rupem o coaliţie, când suntem la graniţa unui război, şi într-o criză energetică”. Ciolacu a afirmat că au fost implicaţi ”nişte oameni care erau sub o influenţă bahică”.

Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost demis din funcţie, a anunţat preşedinta organizaţiei Mara Mareş. Acesta a fost eliberat şi din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României. Decizia vine după ce marţi au apărut noi imagini în care tinerii liberali scandează injurii la adresa PSD la petrecerea organizată după Şcoala de Vară a TNL de la Venus, din 10 septembrie. Primele imagini au fost distribuite imediat după ce evenimentul a avut loc.

„În urma incidentelor petrecute în cadrul Şcolii de vară a TNL conducerea Partidului Naţional Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să îşi dea demisia din toate funcţiile deţinute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în staţiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formaţiuni politice.

VIDEO halucinant! Scandalul care poate rupe Coaliţia vine de la tineri. O nouă filmare contondentă cu junii liberali înjurând copios PSD

Partidul Naţional Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile şi valorile care stau la baza întregii noastre activităţi. Ne dorim alături de noi cât mai mulţi tineri care să înţeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate şi respect. Avem nevoie ca tânăra generaţie să înţeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte.

Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcţia publică”, arată PNL, într-un comunicat de presă.