Marcel Ciolacu, dezamăgit de demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greșit, trebuia să-și ducă mandatul până la capăt”

Marcel Ciolacu e de părere că Sorin Cîmpeanu a făcut o greșeală prin faptul că și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației.

07 oct. 2022, 15:37
Marcel Ciolacu, dezamăgit de demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greșit, trebuia să-și ducă mandatul până la capăt”

„Domnul Cîmpeanu a greșit când a demisionat. Trebuia să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul. Nu am înțeles exact ce a plagiat, ce nu a plagiat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi (…) A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că și-a asumat un mare proiect.

Cert este că educația din România nu mai poate continua așa, nu avem nicio universitate în top 500, nu avem multe și când îți asumi un proiect așa de mare, atunci îl duci până la capăt. A fost o greșeală demisia lui”, a declarat Marcel Ciolacu pentru DCNews.ro.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia pe Facebook

Sorin Cîmpeanu a renunțat la funcția de ministru al Educației pe 29 septembrie și a anunțat acest lucru printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a afirmat Cîmpeanu.

Citește și Sorin Cîmpeanu, despre demisia de la Ministerul Educaţiei: Nedreaptă, generată de către cei care înţeleg mult prea puţin specificul învăţământului superior

Citește și Iohannis recunoaşte voalat că a decis demiterea lui Cîmpeanu: Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului. Noile legi ale Educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic