Marcel Ciolacu dezvăluie dacă a trădat-o pe Viorica Dăncilă. „A fost o conjunctură nefavorabilă. În politică, lucrurile sunt foarte simple: Dacă pierzi, pleci”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că nu a trădat-o pe Viorica Dăncilă la moţiunea de cenzură în urma căreia Guvernul acesteia a fost demis. De altfel, Ciolacu a mărturisit că nu şi-a dorit "niciodată" să conducă Partidul Social Democrat.

08 iun. 2021, 23:48
Marcel Ciolacu dezvăluie dacă a trădat-o pe Viorica Dăncilă. „A fost o conjunctură nefavorabilă. În politică, lucrurile sunt foarte simple: Dacă pierzi, pleci”

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă a trădat-o pe Viorica Dăncilă şi dacă l-a ajutat pe Ludovic Orban să voteze moţiunea de cenzură.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu preşedintele partidului. Am multe defecte, nu sunt un trădător. Doamna Dăncilă a făcut o mare greşeală: s-a sfătuit cu oameni din afara partidului. Au fost nişte negocieri eşuate cu ALDE şi s-a ajuns la această moţiune într-un context total nefavorabil PSD.

Ce nu a înţeles doamna Dăncilă este că noi am încercat să ţinem parlamentarii să nu participe la vot. E foarte greu să fii prim-ministru dacă nu ai fost şi parlamentar. Dânsa nu a fost parlamentar să înţeleagă. A fost ruptura cu foarte mulţi parlamentari plecaţi la Victor Ponta. Nu a fost vorba despre trădare. Nu a fost nici o victorie a lui Ludovic Orban. A fost o conjunctură nefavorabilă”, a declarat Ciolacu, la Kanal D.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vorbeşte despre jocurile din conducerea PNL. Ce se întâmplă în bătălia pe puterea liberalilor: Orban e unul dintre vechii brontozauri!

Întrebat de ce Viorica Dăncilă nu a candidat pentru Senat pe listele PSD, aşa cum i se promisese la plecarea de la conducerea partidului, Marcel Ciolacu a precizat că fostului premier nu i s-a promis aşa ceva şi nici nu a fost păcălită.

„Nu (nu a păcălit-o pe Dăncilă să-şi dea demisia, n.r.). Nu i-am cerut demisia. În politică lucrurile sunt foarte simple: când pierzi, pleci. Dacă respecţi acest lucru, nu o să ai niciodată o problemă. Nu există altă regulă. Nu a existat nici demisia doamnei Dăncilă. Toţi membrii BPN şi-au dat demisia, lucru care a dus la dizolvarea conducerii PSD. Nu i-am promis (o candidatură la Senat, n.r.)”, a explicat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a vorbit despre moţiunea de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a căzut: „am încercat să ţinem parlamentarii să nu participle la vot (…) e foarte greu şi cred că este o greşeală să fii prim-ministru, dacă nu ai fost şi parlamentar. Dânsa nu a fost parlamentar”.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă Viorica Dăncilă a fost cel mai slab preşedinte al PSD.

„Toţi preşedinţii PSD la un moment dat au candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Consider că cei care au pierdut nu au reuşit să se impună în faţa românilor. Nu ştiu care a fost cel mai slab. Viorica Dăncilă a făcut o greşeală imensă. Când deciziile nu le mai iei în interiorul partidului… PSD după alegerile prezidenţiale aproape a intrat în disoluţie. Planul preşedintelui Iohannis de distrugere a PSD ar fi reuşit dacă nu luam nişte măsuri”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ce viitor politic va avea Liviu Dragnea după ce iese din închisoare. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu