Marcel Ciolacu dinamitează proiectul de buget propus de Guvern. „E o tâmpenie. Categoric că depunem moţiune”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune moţiune de cenzură dacă amendamentele depuse de parlamentarii social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din plen. Preşedintele PSD a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept "o tâmpenie".

22 feb. 2021, 08:47
Marcel Ciolacu dinamitează proiectul de buget propus de Guvern. „E o tâmpenie. Categoric că depunem moţiune”

Marcel Ciolacu a criticat în termeni duri proiectul de buget pe care l-a depus Guvernul şi a anunţat că parlamentarii PSD vor depune amendamente.

„Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest Guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a declarat preşedintele PSD duminică seară, la postul Antena 3, citat de News.ro.

Ciolacu a confirmat că PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a luat foc după lipsa de reacţie a guvernanţilor la protestele minerilor: E indolenţă criminală. Au o ură viscerală faţă de ei!

Marcel Ciolacu dinamitează proiectul de buget propus de Guvern. „Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”

„Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a precizat Marcel Ciolacu, pentru sursa citată.

De atlfel, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a anunţat că parlamentarii social-democraţii vor depune amendamente la Legea bugetului de stat pe mai multe domenii, de la sănătate la educaţie, de la agricultură la protecţia mediului şi la domeniul social. Fostul premier a explicat că social-democraţii vor propune alocarea de fonduri pentru centrele medicale locale pe care PSD le-a promis în campania electorală, majorarea sumei alocate cultelor, precum şi acordarea unei sume de bani la naşterea fiecărui copil, în total fiind vorba de „câteva mii” de amendamente.

„Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern”, a declarat duminică Sorin Grindeanu.

 

Citeşte şi: PSD anunţă „mii de amendamente” la legea bugetului pe 2021. Grindeanu: Dau o altă viziune de dezvoltare a României faţă de ceea ce ne propune această coaliţie


loading...