Marcel Ciolacu: „Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Nu mă așteptam să veniți cu un buget care încalcă legea”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile pe bugetul pe 2021, că bugetul cu care a venit premierul Cîțu încalcă legea.

01 mart. 2021, 17:24
Marcel Ciolacu: „Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Nu mă așteptam să veniți cu un buget care încalcă legea”

„Faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune”, a subliniat Marcel Ciolacu.

„Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban. Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în statul român. Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați. Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România. Eu, domnule Cîțu, nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea.

Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune. Cum să pedipsiți oameni și administrații locale că nu ați câștigat acolo alegeri? Dacă nu le alocați bani, măcar nu îi puneți să plătească taxe”, a declarat Marcel Ciolacu în Parlament.

Scandal uriaş în plenul Parlamentului. Parlamentarii PSD au venit cu păpuși la dezbaterea pe buget. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

Parlamentarii Partidului Social Democrat au venit cu bebeluși de jucărie în timpul discursului din plenul Camerei Deputaților al premierului Florin Cîțu.

Scandal uriaş în plenul Parlamentului. De altfel, în timp ce expunea cifrele Proiectului legii bugetului de stat pe 2021, Florin Cîțu a fost întrerupt de o acțiune a parlamentarilor social-democrați care au început să împartă bebeluși de jucărie colegilor lor din Camera Deputaților.

Gestul parlamentarilor PSD poate fi interpretat în mai multe moduri, însă cea mai evidentă explicație este faptul că, în opinia opoziției, bugetul pentru 2021 este alcătuit din „minciuni pe care le mai cred doar bebelușii”.

Totodată, preşedintele PNL, Ludovic Orban a intervenit şi i-a rugat pe social-democraţi să termine cu „circul”.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare! Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de orice fel de civilizație și bun simț! Mă puneți în situația de a cere chestorilor să reinstitue ordinea și regulamentul în sală. Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat, așa cum așteaptă cetățenii acestei țări! Lăsați circul!”, a spus Ludovic Orban.