Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Unde e viaţa fantastică promisă de domnul Cîţu? 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an”

Fostul primar al capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook un mesaj prin care atrage atenţia asupra unei situaţii foarte grave, respectiv faptul că, faţă de aceeaşi lună din 2020, numărul şomerilor a crescut cu 25% în România.

06 apr. 2021, 16:33
Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Unde e viaţa fantastică promisă de domnul Cîţu? 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an”

Gabriela Firea contestă vehement măsurile guvernului Cîţu, spunând că prim-ministrul vorbeşte despre creştere economică, în condiţiile în care 126.000 de români au rămas fără loc de muncă doar în ultimul an.

„Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier.

Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut!

Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani.”, scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Cei de la putere şi-au pierdut orice brumă de credibilitate”

„Prin încălcarea propriilor reguli impuse oamenilor simpli, cei de la putere și-au pierdut orice brumă de credibilitate! Au subminat efortul general de combatere a pandemiei prin atitudinea iresponsabilă a miniștrilor! Nu are cum să mai existe responsabilitate și conformare voluntară, când miniștrii Sănătății și Muncii, în loc să fie modele de conduită, sfidează și încalcă fără jenă, în public, restricțiile impuse oamenilor de rând!”, scria Gabriela Firea în urmă cu o săptămână.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, atac dur după ce PNL cere sancţionarea ei. „Iohannis nu poate fi președintele României. Are un limbaj xenofob”