PSD dinamitează promisiunile lui Florin Cîţu despre revenirea la normalitate din 1 iunie. „Această dată e menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea”

Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, a declarat să social-democraţii nu susţin protestele faţă de restricţii. Deputatul PSD susţine că priveşte cu scepticism anunţul făcut de premierul Florin Cîţu privind relaxarea de la 1 iunie.

06 apr. 2021, 16:07
PSD dinamitează promisiunile lui Florin Cîţu despre revenirea la normalitate din 1 iunie. „Această dată e menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea”

PSD dinamitează promisiunile lui Florin Cîţu despre revenirea la normalitate din 1 iunie. Deputatul Alfred Simonis crede că anunţul premierului ridică unele semne de întrebare.

„Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine și să ne bucurăm cu toții. Evident că avem semne de întrebare și îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple, pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieșire din carantină sau de eliminare a restricțiilor (…). Dacă acest anunț cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate și a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înțeleg, însă gândiți-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieșim cu totul din această izolare (…). Dacă mă întrebați pe mine, dar n-aș vrea să fiu ăla care e Gică-contra de fiecare dată, această dată de 1 iunie este una menită pentru a câștiga domnul Cîțu liniștea de care are nevoie pentru a-și pregăti Congresul în interiorul PNL și a câștiga în societate liniștea, pentru că lucrurile au degenerat”, a declarat deputatul Alfred Simonis, la RFI.

Citeşte şi: Radu Țincu îl contrazice pe Cîțu în privința revenirii la normalitate în luna iunie: „Nu cred că o să reușim”

PSD dinamitează promisiunile lui Florin Cîţu despre revenirea la normalitate din 1 iunie. Se știe foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste”

Deputatul PSD este de părere că închiderea magazinelor la ora 18 în week-end este o măsură greșită.

„Restricțiile pe timp de noapte le-am înțeles de la început. E foarte ușor să spui că mergi la magazin noaptea la 2 și de fapt să te duci la un prieten, la un pahar de ceva (…). În primă instanță, nu am criticat nici măcar decizia de a închide magazinele la ora 18 și vorbesc în nume personal (…), însă românul e inventiv și dacă nu mai merge la magazin, merge la farmacie și dacă nu merge la farmacie, merge la benzinărie. Evident că această măsură cu ora 18 nu face decât să aglomereze centrele comerciale înainte de ora 18 (…). Deci o astfel de măsură care poate a avut intenții bune la bază, dovedindu-se a fi una extrem de proastă, trebuie revocată de îndată”, a mai spus Simonis.

Simonis a dat de înţeles că PSD nu susţine protestele faţă de restricţii.

„Sunt tot felul de insinuări. Nu ați văzut nici un lider PSD sau apropiat al vreunui lider PSD care să fi fost la protestele acestea. De fiecare dată când partidele au organizat proteste și nu și le-au asumat, a reieșit foarte clar că în spate sunt partide. Se știe foarte clar cine sunt cei care au organizat aceste proteste, nu am participat la ele. Asta nu înseamnă că nu susținem dreptul de a protesta, însă atunci când protestezi împotriva medicilor și-i faci criminali, e ceva ce nu pot accepta și mă delimitez hotărât”, a mai precizat Alfred Simonis, conform sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu a dat marea veste: „Pe 1 iunie revenim la normalitate. Mergem mai repede decât ne-am programat”