Marcel Ciolacu, după ce Rafila a recunoscut că tatăl său a lucrat în Securitate: „Nu acuzi un copil de păcatele părinţilor”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că orice persoane care candidează pentru o funcție în administrația publică trebuie analizată prin prisma traseului profesional, a integrității și a opiniilor sale politice sau de specialitate.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 11:37
Marcel Ciolacu, după ce Rafila a recunoscut că tatăl său a lucrat în Securitate: „Nu acuzi un copil de păcatele părinţilor”

Marcel Ciolacu a menționat că este lipsit de umanitate să acuzi un copil pentru păcatele părintelui, menționând faptul că tatăl premierului a fost căpitan în Securitate în anii 1950.

Citește și: Alexandru Rafila recunoaşte că tatăl său a lucrat în Securitate, până în 1949. „Un lucru absolut condamnabil”

”Dar este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților! De aceea, nici nu m-ați auzit vreodată să-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii ’50. Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astăzi, în calitate de #premier al României! Sunt sigur că, după haosul în care ne aflăm astăzi, românii îl vor judeca!” , a scris liderul PSD.

De asemenea, acesta a precizat că îl va susține pe Rafila în fața tuturor atacurilor, mai ales în cele în care se amestecă neadevăruri despre familia sau viața personală.

”Și cred că, între politruci semidocți precum Orban, Tătaru sau Turcan &co și profesioniști cum sunt experții în sănătate publică Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea românilor va fi simplă!” , a precizat Ciolacu.

 Reacția liderului PSD vine după ce Alexandru Rafila, proaspăt membru PSD, a recunoscut că tatăl său a fost membru al Securității până în anul 1949.

„Da, a lucrat până în 1949, în iunie. Eu nu știu foarte multe lucruri, am aflat despre aceste lucruri când eram student”.