Marcel Ciolacu, după ce un activist de mediu și doi jurnaliști au fost bătuți: „Acesta este, azi, PNL – Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”

Liderul PSD Marcel Ciolacu reacționează dur la adresa PNL după ce un activist de mediu și doi jurnaliști care filmau un documentar despre defrişările ilegale au fost agresaţi de mai mulţi indivizi.

17 sept. 2021, 12:08
Marcel Ciolacu, după ce un activist de mediu și doi jurnaliști au fost bătuți: „Acesta este, azi, PNL – Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu susţine că „în guvernarea Cîțu, o gașcă fără scrupule a ajuns la putere pentru a se îmbogăți jefuind țara, în vreme ce românii care caută dreptatea sunt secerați fără milă de interlopi”.

„În județul patronat de baronul liberal Flutur, mafia pădurilor terorizează oamenii și acționează ca un stat în stat! Infractorii au, probabil, garanția că sunt protejați de la cel mai înalt nivel, și dau în cap oricui îndrăznește să-i deranjeze. Iar colegul lui Flutur, ministrul Bode se face că nu vede agresiunile tot mai violente ale celor care taie sistematic pădurile țării.
În guvernarea Cîțu, o gașcă fără scrupule a ajuns la putere pentru a se îmbogăți jefuind țara, în vreme ce românii care caută dreptatea sunt secerați fără milă de interlopi.
Acesta este, azi, PNL: Marea Drujbă a lui Klaus Iohannis”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi Activist de mediu, atacat cu toporul de patronul unei firme de transport lemn

Şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, a condamat agresarea celor trei bărbaţi: Îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte să suporte consecinţele legale maxime

Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime, a scris vineri, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, în replică la incidentul produs joi seara într-o pădure din comuna Coşna, judeţul Suceava.

„M-am întâlnit cu Tiberiu Boşutar acum câteva săptămâni, la minister, am discutat despre importanţa muncii pe care o depune alături de toţi ceilalţi activişti de mediu şi avertizori de integritate. Avem aproape 1 milion de interogări în aplicaţia Inspectorul Pădurii, iar cetăţenii, atunci când verifică transporturi şi reclamă nereguli, ne sprijină direct în lupta cu hoţii de lemne. Lucrurile au ajuns însă mult prea departe! Nu putem accepta asemenea fapte reprobabile, care pun în pericol integritatea şi chiar viaţa celor care apără pădurea. Condamn orice agresiune de acest fel şi îmi doresc ca toţi autorii acestor fapte împotriva activistului Tiberiu Boşutar şi a jurnaliştilor care îl însoţeau să fie identificaţi şi să suporte consecinţele legale maxime. Iar dacă se va confirma că o parte dintre agresori sunt personal silvic, ei trebuie să fie excluşi imediat din această breaslă”, menţionează oficialul.

Ministrul de resort a adăugat că solicită „tuturor structurilor din sistemul silvic şi de mediu să ofere cooperare totală organelor de anchetă penală şi să ofere întreg sprijinul pentru identificarea şi sancţionarea vinovaţilor”. „Garda Forestieră Suceava a pornit deja un control în acea zonă, iar orice abatere de la legislaţia silvică identificată va fi drastic sancţionată”, a subliniat Tanczos.

 

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar şi doi jurnalişti au fost bătuţi cu bestialitate în timp ce filmau un documentar despre tăierile ilegale de pădure din Suceava. Cei trei au fost atacați cu topoare și bâte de un grup de 20 de oameni.

Activistul de mediu agresat a declarat că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare îl leagă de maşină şi îl trage până rămâne doar piciorul.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi. Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii.

Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița. Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a declarat Tiberiu Boşutar, potrivit Newsbucovina.ro. 

Citeşte şi Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Acesta a povestit coşmarul prin care a trecut împreună cu cei doi jurnalişti cu care lucra la un documentar despre tăierile ilegale de pădure din Suceava.

„Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap. M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi. Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depășit de situație. Nu mor eu din asta și nu mă las. E interesant că proprietarul nu a spus nimic. Singurii care ne-au bătut au fost pădurarii și i-am recunoscut că și în anii trecuți aceeași oameni ne-au amenințat și ne-au bătut. Probabil că, data viitoare veți vorbi cu familia dacă țara nu înțelege despre ce e vorba.

Eu sunt pe targă și colegul meu e pe targă, dar România e până la brâu în mormânt pentru că sistemul este învins de niște șmecheri”, a mai spus Boșutar.

Cinci persoane sunt audiate, vineri, de poliţiştii din Vatra Dornei.