Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Maia Sandu de la Palatul Victoria: ”Sunt foarte bucuros să reconfirm sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a primit-o marți la Palatul Victoria, pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Vizita liderei de la Chișinău a avut loc cu o zi înainte de Congresul PPE de Bucureşti.

05 mart. 2024, 13:08
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Maia Sandu de la Palatul Victoria: ”Sunt foarte bucuros să reconfirm sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova”

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Maia Sandu de la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți dimineață cu Maia Sandu pentru a discuta despre cooperarea dintre Republica Moldova și România.

Citește și Ciolacu, despre alegerile pentru primăria Capitalei: Dacă s-ar bate Firea cu Burduja, Nicușor Dan ar putea câștiga

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Maia Sandu de la Palatul Victoria

În cadrul acestor discuții, atât Maia Sandu, cât și Marcel Ciolacu au reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Mai mult, președinta Republicii Moldova a subliniat că sprijinul necondiționat al României contribuie enorm la îmbunățirea calității vieții și la avansarea către aderarea la Uniunea Europeană.

La scurt timp după vizita Maiei Sandu la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este foarte bucuros să reconfirme sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Foarte bucuros să mă întâlnesc cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din nou şi să reconfirm sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova. Istoria noastră comună şi relaţiile noastre frăţeşti sunt un catalizator puternic şi garantează că România rămâne un susţinător constant al dezvoltării economice, stabilităţii şi securităţi Republicii Moldova”, a transmis Marcel Ciolacu pe X.

Imediat după ce și-a încheiat vizita la Palatul Victoria, Maia Sandu a mers la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinată de Klaus Iohannis.

Ulterior, cei doi șefi de stat au mers în biroul președintelui României pentru a discuta despre colaborarea dintre cele două țări de pe ambele maluri ale Prutului.

Citește și Marcel Ciolacu promite Schengen terestru în 2024, fără vize de SUA în 2025 şi aderarea la OECD în 2026