Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne: „Nu se poate ca tot bugetul să meargă la pensii și salarii. Trebuie un echilibru”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, la scurt timp după întâlnirea cu reprezentanții MAI, că au fost convenite o serie de măsuri care au scopul readucerii atractivităţii pentru categoriile ocupaţionale care se regăsesc în cadrul MAI, ANP şi MApN.

23 ian. 2024, 14:58
Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne: „Nu se poate ca tot bugetul să meargă la pensii și salarii. Trebuie un echilibru”
Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne:

Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne. Șeful Executivului a subliniat că nu se poate ca tot bugetul să meargă la pensii și salarii și este nevoie de un echilibru.

Citește și Ciolacu, despre protestul fermierilor şi transportatorilor: Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată

Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne

”În decursul celor 30 de ani de democraţie între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi e normal ca guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret.

Toată discuţia pe care am avut o cu sindicatele, dar şi cu conducerea Ministerului de Interne, cu dl. ministrul, a avut la bază acest principiu şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună care, repet, care vor viza şi ANP ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne.

Prim-ministrul a ținut să precizeze că acest an are la investiţii de trei ori mai mult faţă de anul trecut.

„Lucrurile trebuie să meargă paralel, trebuie să fie o coerenţă. Nu putem, tot bugetul, 93% cum era acum câţiva ani, să fie direcţionat către pensii şi salarii. Trebuie creat un echilibru între investiţii, infrastructura în interiorul MAI. Provocările sunt cu totul altele, lumea se schimbă, suntem într-o dinamică foarte mare”, a spus premierul.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii de marți, reprezentanții MAI au cerut salarii mai mari, șeful Guvernului a răspuns: „Nu. A fost o discuţie de principi, o îngrijorare în ceea ce priveşte categoria ocupaţională. E pentru prima oară când vorbim de investiţii majore în interiorul MAI”.

Citește și Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Constantin Crăciun,”Ţăranul sărac din Vrancea”: ”Este mâna pe care se bazează o țară întreagă!”