Ciolacu, reacţie dură după ce au fost anunţate noile restricţii: Conducătorii şi-au pierdut raţiunea. Au inventat o struţo-cămilă

Marcel Ciolacu a reacţionat după ce Klaus Iohannis a anunţat noi măsuri dure. Într-o intervenţie telefonică la România TV, liderul PSD susţine că închiderea școlilor, restricționarea circulației populației, închiderea piețelor și târgurilor nu poate fi decis de Guvern.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 17:35
Ciolacu, reacţie dură după ce au fost anunţate noile restricţii: Conducătorii şi-au pierdut raţiunea. Au inventat o struţo-cămilă

„Astazi presedintele si primul ministru au inventat o struto-camila. Parca conducatorii de astazi si-au pierdut ratiunea. Drepturile si libertatile nu pot fi ingradite printr-un act normativ dat de Guvern. Eu nu contest necesitatea. Domnul Rafila a spus că vom ajunge la 25.000 de infectați pe zi.

Nu poti sa vii sa minti o intreaga populatie in loc sa emiti un decret de stare de urgenta. Traim intr-un stat democratic, Ceausescu a disparut din Romaina. Blochezi o Romanie, inchizi pietele, orice misca in Romania dar spui sa se faca campanie electorala.

Daca dai stare de urgenta este foarte clar ca nu mai poti tine alegeri. Cum sa inchizi pietele? Omoram tot ce este romanesc. Lasi supermarketurile deschise si omori producatorii romani”, a spus Marcel Ciolacu la România TV

Citeşte şi LOCKDOWN în România: Bugetarii vor lucra de acasă, program decalat unde nu e posibilă telemunca

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că „democraţia nu poate fi pusă în paranteză”.

Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 9.714 de infectări în ultimele 24 de ore. De asemenea, s-au înregistrat alte 121 de decese şi 1.014 pacienţi internaţi la ATI.

Până joi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.