Marcel Ciolacu: „Am auzit că Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îl anunţ că nu refuz. Înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord”

Răsturnare de situaţie privind desemnarea premierului în negocierile PNL - PSD. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că este de acord cu varianta Alexandru Rafila premier, despre care Florin Cîţu a spus că a fost refuzată de social-democraţi.

18 nov. 2021, 10:32
Marcel Ciolacu: „Am auzit că Florin Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îl anunţ că nu refuz. Înseamnă că avem un prim-ministru pe care am picat de acord”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD îşi asumă ca medicul Alexandru Rafila să fie propus premier.

„Am înţeles că avem o variantă – domnul Rafila. Eu sunt total de acord! Am înţeles din spaţiul public că domnul Cîţu mi l-a propus pe domnul Rafila. Îmi asum ca preşedinte PSD că îl lămuresc pe colegii mei să fie Alexandru Rafila prim-ministru.

Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord. Am auzit în spaţiul public de la premierul demis că l-a propus pe domnul Rafila. Sunt total de acord.

Domnul Florin Cîţu a spus că mi l-a propus pe domnul Rafila. Nu refuz această propunere. Înseamnă că avem un prim-ministru asupra căruia am picat de acord.

Domnul Rafila e cel mai potrivit”, a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu anunţă încheierea crizei politice. „Săptămâna viitoare vom avea Guvern”

„Am spus că săptămâna viitoare vom avea Guvern. Declaraţia am făcut-o ieri şi am spus că săptămâna viitoare vom avea Guvern. Îmi menţin părerea.

Rectificarea bugetară va fi o prioritate, după cum ştim cu problemele de la Sănătate. Este prima prioritate. Sunt ferm convins că se vor plăti aceste salarii.

Nu credeţi totuşi că e o tensiune într-o zonă atât de sensibilă cum este Sănătatea. Salariile se vor da la timp în Sănătate”, a mai precizat liderul PSD.

Citeşte şi: Ce ministere importante vrea PSD în viitorul guvern. Secretarul general Paul Stănescu dezvăluie ce ministere ar putea ocupa Grindeanu, Firea, Dîncu, Tudose şi Rafila

Reacţia lui Marcel Ciolacu vine după ce Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat miercuri seara, că social-democraţii ar fi refuzat varianta Alexandru Rafila premier.

„Aseara am votat in partid ca primul premier sa fie de la PNL, poate sa fie orice membru liberal. Mai flexibil de atat nu se poate. Spuneti ca am colegi in PNL care spun sa facem o lista si sa mergem la PSD sa aleaga ei. In acest moment sunt doua partide care vor sa aiba prima optiune, nu conteaza nume. In acest moment avem o decizie a Consiliului care spune clar ca premierul PNL este presedintele partidului. Ideea e ca daca se dorea alt nume, se propunea aseara. Daca vrea cineva sa convoace BPN, ori il convoaca presedintele partidului… Daca va veni in BPN propunerea, vom da doua nume. Este irelevant cine este numele, daca PNL vrea sa fie primul iar PSD vrea sa fie ei primii. Noi i l-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord.”, a spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu se contrazice: „Orice liberal poate fi propunerea de premier a PNL / Avem decizia Consiliului Naţional care spune clar că premier din partea PNL este preşedintele partidului / Noi l-am propus pe Rafila”