Marcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL, în privința USR n-am luat o decizie. Să vedeţi ce se bat în august!”

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri seara că social-democrații nu vor susține un guvern minoritar PNL. „În privința unui guvern minoritar USR n-am luat încă o decizie”, a spus Ciolacu.

28 iul. 2021, 22:31
Marcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL, în privința USR n-am luat o decizie. Să vedeţi ce se bat în august!”

Marcel Ciolacu, întrebat miercuri seara dacă PSD ar susține un guvern minoritar PNL-UDMR, în cazul în care USR PLUS ar fi exclus de la guvernare, a răspuns: „Este exclus ca PSD să voteze un guvern minoritar PNL. (…) Sunt soluții, sunt guverne minoritare, poate să fie un guvern minoritar PSD, poate să fie un guvern minoritar USR. Pot să fie alegeri anticipate”.

La întrebarea dacă PSD ar susține un guvern minoritar USR, Marcel Ciolacu a spus: „N-am luat o decizie politică. În privința PNL am luat o decizie politică în interiorul partidului”.

Liderul social democrat susține că actualul Parlament nu mai reflectă realitatea și opțiunile românilor.

„Îl anunț pe domnul președinte că după șase luni de la alegerile forțate și cu morți ascunși pe care îi raportăm și acum, actual Parlament nu mai reflectă realitatea și opțiunile românilor”, a mai spus Ciolacu la România TV.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu ameninţă guvernul: „Dacă ei au voie să facă congres cu 5.000 de oameni, iar la miting au voie doar 500, atunci facem şi noi congres PSD în faţă la Cotroceni!”
Marcel Ciolacu: ‘Să vedeți ce bătaie o să fie acum, în august. Ce o să certe PNL cu UDMR, cu USR’

Totodată, liderul PSD a precizat că luna august va fi una fierbinte între PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că încep examenele pentru directori, dar și numirile inspectorilor școlari. ”Să vedeți ce bătaie o să fie!”, a avertizat Ciolacu.

”Vom ieși într-o conferință de presă și o să spunem noi ce este greșit în ”România educată”. O să ieșim cu specialiștii noștri. Avem o mare problemă, nu avem nicio universitate românească în primele 500 din lume. Să vedeți ce bătaie o să fie acum, în august, pe politizarea școlii, a inspectoratelor. Ce o să certe PNL cu UDMR, cu USR, care să își pună directorii, inspectorii.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV, în emisiuneaPunctul culminant, moderată de Victor Ciutacu.

Ciolacu: Domnul Alfred Simonis este vaccinat, dar are COVID în acest moment. El şi toată familia. Valul patru, altă tulpină!
Marcel Ciolacu, despre marea nerealizare a Coaliţiei de la putere

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că vaccinarea este „un pariu necâştigat” al ultimelor două guverne, conduse de Florin Cîţu şi Ludovic Orban.

„E evident că este un pariu necâştigat de către actualul guvern şi vechiul guvern, al domnului Orban, în ceea ce priveşte vaccinarea. În loc să laşi specialiştii să vină să explice de ce e bine să te vaccinezi, care sunt efectele secundare şi lumea să decidă în cunoştinţă de cauză, tu vii şi îi ameninţi că le restricţionezi drepturile. Nu ai voie la mall dacă nu eşti vaccinat. (…) Dar cine eşti tu să-mi spui mie unde am voie şi unde nu am voie?”, a declarat Ciolacu la România TV în emisiunea lui Victor Ciutacu.

În opinia liderului social-democrat, în România nu au fost respectate recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitoare la importanţa continuării testărilor masive pentru COVID-19 chiar şi după demararea campaniei de vaccinare.

„OMS-ul a zis foarte clar: nu rupeţi vaccinarea de testare. Amândouă sunt la fel de importante. Noi cumpărăm (…) 120 de milioane de vaccinuri şi nu cumpărăm teste, sau am cumpărat teste, dar nu le-am folosit”, a mai spus preşedintele PSD.