Marcel Ciolacu: „Este normal ca firmele străine care activează în România să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri”/”Îl vreau pe Mihai Tudose în Guvernul României, cât mai repede”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei.

27 ian. 2023, 18:13
Marcel Ciolacu: „Este normal ca firmele străine care activează în România să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri”/”Îl vreau pe Mihai Tudose în Guvernul României, cât mai repede”

Marcel Ciolacu a anunţat că nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, precizând că este corect ca şi companiile cu capital străin, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri.

Preşedintele PSD a mai declarat că ”este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei”.

”Va trebui să venim şi să ne asumăm lucruri concrete, lucruri care trebuie dezvoltate urgent. Capitalul autohton, producţia de produse alimentare, producţia de materiale de construcţii trebuie încurajată de către statul român”, a afirmat Ciolacu, precizând că trebuie creat ”ceva echitabil, un echilibru în sistemul de impozitare”.

”Asta nu înseamnă să venim cu impozite noi. Nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, sunt foarte bine cele din acest moment şi duc la o dezvoltare, dar ei şi-au asumat să plătească 1% din cifra de afaceri. Oameni buni, este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri”, a ţinut să precizeze Ciolacu, arătând că au datoria, ca şi legislativ şi executiv, să creeze ”acest echilibru concurenţial”.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, revoltat după ce în CNA a fost numit un liberal care a rămas dator la prostituate: „Are şi el dreptatea lui, că nici prostituatele nu fac copii cu clienţii lor”

”Nu sunt unii mai buni, unii mai frumoşi şi alţii mai urâţi”, a arătat Ciolacu.

”Avem cea mai mare impozitare pe muncă din Europa, 45%. Nu vă aşteptaţi să ne vină rudele înapoi din diapora cu o impozitare atât de mare pe muncă. Trebuie să găsim echilibrul între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului”, a spus liderul PSD.

El a arătat că ”în Germania, impozitarea pe muncă este mult mai mică şi impozitarea pe capital este mult mai mare”. ”Numai la dividende, noi avem 8%, în Germania 26%. Nu poţi să scoţi dividende de la propria companie şi pe urmă să împrumuţi propria companie luând dobândă. Lucrurile acestea nu se întâmplă într-un stat normal”, a arătat Ciolacu.

”Avem datoria de a ne impune social-democraţia şi echitatea socială. Avem datoria de a avea un învăţământ şi un sistem de sănătate care în sfârşit să se ridice la nivelul Uniunii Europene. Am depăşit momentul în care ne plângeam de toate crizele, pandemie, energie, război. Cred că trebuie să vedem cumva ce se întâmplă peste ele, să menţinem acelaşi echilibru şi să dezvoltăm România printr-un program coerent”, a mai spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu: „Mihai Tudose are experienţa necesară pentru a face parte din Guvern, în orice funcţie”

Marcel Ciolacu a spus că vrea să transmită un mesaj pentru mass-media.

”Să ştiţi că nici Marian Neacşu nu se duce la ANRE, nici Tudose la Energie, ca să închidem şi aceste breaking-news-uri false”, a spus preşedintele PSD.

”Da, pe Mihai Tudose îl vreau în Guvernul României, cât se poate de repede. Mihai Tudose are experienţa necesară de a face parte din Guvernul României, în orice funcţie”, a mai spus liderul PSD.

”Se apropie alegerile, vor fi patru rânduri de alegeri în acelaşi an şi întotdeauna intervine manipularea şi de această dată eu cred că ne-am învăţat foarte bine lecţia. Da, cred că vom câştiga toate rândurile de alegeri, pentru că suntem singura formaţiune politică coerentă, cu un program, cu specialişti şi cu soluţii”, le-a mai spus Marcel Ciolacu social-democraţilor, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu, la Brăila: „Au fost 2 ani pierduţi cu aşa-zisa guvernare de dreapta”

”Am vorbit de ministere gestionate dezastruos, cum era MIPE, Ministerul Fondurilor Europene. L-am lăudat pe domnul Marcel Boloş. Au ieşit imediat breakingnews-uri, nu vrem să dăm Transporturile, vrem să ţinem pe….Nu, domnule, eu vreau un guvern performant, nu vreau un stat puternic, vreau un guvern şi un stat eficient”, a mai spus liderul PSD, la Brăila.

”Dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile în căciulă, cum au făcut acum doi ani, pe mine m-au pierdut. Eu nu vreau să arunc actul de guvernare şi Guvernul României într-o mascaradă, cum s-a întâmplat acum doi ani, când îşi trăgeau funcţiile din căciulă, în funcţie de rezultatele din judeţe. Guvernele se fac cu oameni cum este Mihai Tudose”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a continuat: ”Trebuie odată să depăşim mofturile de politicieni mărunţi. Trebuie să ne vedem statutul nostru de oameni de stat şi numai atunci România va porni în direcţia corectă”, a afirmat el. Preşedintele PSD a mai declarat că ”au fost doi ani pierduţi pentru România cu aşa-zisa guvernare de dreapta”.

”Nu am nicio reţinere să o spun, pentru că o ştie toată lumea, eu nu jignesc nici pe cei de la PNL, nici pe liderii lor, când spun acest lucru, pentru că şi ei ştiu realitatea. Ăsta e un fapt pe care trebuie să şi-l asume”, a declarat Ciolacu, adăugând că ”dacă PSD nu intervenea în actul de guvernare, nu ştie cum ar fi arătat România”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ministrul Budăi face anunţul aşteptat de români: „Vor creşte indemnizaţia de şomaj, alocaţia lunară de plasament, alocaţia pentru susţinerea familiilor, nivelul minim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului, după sfârşitul primului trimestru”