Marcel Ciolacu explică de ce nu pot fi date amenzi pentru nepurtarea măştii. „Atât poate Guvernul României în acest moment”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, la România TV, că aplicarea de amenzi celor care nu poartă mască de protecţie trebuie reglementată printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului de Interne, însă acest ordin nu există. Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că românii care primesc amenzi le vor câştiga în instanţă.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 16:57
Marcel Ciolacu explică de ce nu pot fi date amenzi pentru nepurtarea măştii. „Atât poate Guvernul României în acest moment”

Preşedintele interimar al PSD a explicat, în direct, la România TV că „Parlamentul României are atributul de a crea cadrul legislativ pentru declanşarea stării de alertă, prin încuviinţare. Guvernul dă o hotărârea prin care creează cadrul legislativ ministerelo de a pune în aplicare încuviinţarea stării de alertă”.

Marcel Ciolacu a explicat că aplicarea de amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie trebuia reglementată printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului de Interne.

„Acest ordin de ministru comun nu există. Atât poate Guvernul României în acest moment. Nu suntem ilegal. Nu avem cadru legislativ”, a afirmat liderul interimar al PSD la România TV.

Întrebat ce se întâmplă cu românii care sunt amendaţi în timpul stării de alertă, Ciolacu a spus „vor câştiga în instanţă” dacă vor contesta amenzile.

„Ăsta este nivelul Guvernului României. Nu este o surpriză. Nu e prima dată. Este un Guvern dezastruos”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că, miercuri, în Parlament, va vota ca starea de alertă să fie instituită pentru o perioadă de 30 de zile.

Măşti gratuite pentru românii cu venituri mici

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că PSD va vota o iniţiativă legislativă prin care familiile defavorizate să primească măşti gratuite, puse la dispoziţie de Guvern.

„Cinci milioane de români au venituri sub 1000 de lei. Aceste persoane trebuie ajutate. Nu trebuie să aleagă în a cumpăra o mască ce costă cât trei pâini. Suntem în stare de alertă. Ne gândim la sănătatea oamenilor. Au venituri mici şi trebuie ajutaţi”, a spus Ciolacu.

PSD, după ce Iohannis a acuzat social-democraţii de combinaţii meschine. „Guvernul condus de Iohannis, cel mai puțin credibil din UE”