Marcel Ciolacu, ferm pe poziție: ”Mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. Vrem să combatem evaziunea fiscală și să continuăm măsurile de echitate”

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, consultări cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, el transmiţând că sunt hotărâţi să meargă până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate, iar în acelaşi timp, este necesar şi vor să combată evaziunea fiscală şi să continue măsurile de echitate fiscală.

25 oct. 2023, 15:16
Marcel Ciolacu, ferm pe poziție: ”Mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. Vrem să combatem evaziunea fiscală și să continuăm măsurile de echitate”

Premierul Ciolacu a mai spus că aşteaptă susţinerea şi ideile Consiliului pentru proiecte de investiţii în două zone strategice: industria alimentară şi cea a materialelor de construcţii.

Potrivit Guvernului, ”pachetul de măsuri fiscal-bugetare, digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi viziunea Guvernului pentru încurajarea investiţiilor străine au reprezentat principalele teme abordate în cadrul consultărilor pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, desfăşurate astăzi la Palatul Victoria”.

Primul-ministru a amintit că printre preocupările şi marile mize vizate, în acest mandat, de actul guvernamental se înscriu digitalizarea în ritm accelerat a ANAF şi reorganizarea Ministerului Finanţelor, arată Executivul.

”Vă asigur că suntem hotărâţi să mergem până la capăt cu planurile de reformă bugetară asumate. În acelaşi timp, este necesar şi vrem să combatem evaziunea fiscală şi să continuăm măsurile de echitate fiscală”, a reiterat Marcel Ciolacu.

Citește și: Klaus Iohannis anunță marea înarmare a României: avioane multi-rol, echipamente defensive, sisteme radar

Executivul arată că premierul Ciolacu a declarat că invită Consiliul Investitorilor Străini să intre într-un dialog constant cu Guvernul şi aşteaptă susţinerea şi ideile Consiliului pentru proiecte de investiţii în două zone strategice: industria alimentară şi cea a materialelor de construcţii.

”De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a convenit instituirea unui mecanism de lucru consolidat între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Consiliului, cu întâlniri regulate la care să participe şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai Ministerului Economiei”, precizează Guvernul.

Reprezentanţii Consiliului  Investitorilor Străini au apreciat atât perspectiva Guvernului în privinţa politicii de investiţii, cât şi propunerea de a avea reuniuni lunare ale  unui grup de lucru mixt.

Totodată, cele două părţi au stabilit că va exista dialog în acest format inclusiv pentru a asigura suport şi pentru a fi înţelese şi puse corect în practică, acolo unde se impune, normele de aplicare ale măsurilor fiscale din zona impozitului pe cifra de afaceri.

Citește și: Guvernul taie fondurile primăriilor pentru concerte și competiții