Marcel Ciolacu: „Guvernul a introdus taxa pe coronavirus. A dat 290.000 de amenzi”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, joi, că "Guvernul a introdus taxa pe coronavirus", iar autorităţile au dat "la grămadă, după bunul plac" 290.000 de amenzi. În pofida sancţiunilor, au fost efectuate doar 175.000 de teste şi "nu ştie nimeni încă numărul exact al persoanelor testate", a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 13:17
Marcel Ciolacu: „Guvernul a introdus taxa pe coronavirus. A dat 290.000 de amenzi”

„Guvernul a introdus taxa pe coronavirus. A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste şi nu ştie nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. Amenzi în valoare de 570 de milioane de lei! Amenzi date la grămadă, după bunul plac. Una e să-i sancţionezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauţi nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit. Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depăşeşte sumele alocate pentru echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu şi-a făcut deloc treaba şi a pus toată presiunea pe cetăţeni”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al PSD a menţionat că atunci „când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa”, de şase ori salariul mediu net, iar totalul sancţiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, „depăşind impozitul pe profit colectat în acelaşi interval”, nu mai e vorba doar de contravenţii, ci de „o taxă mascată” prin care Guvernul PNL „îşi acoperă gaura pe care şi-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia”.

Marcel Ciolacu: „Nu îl cunosc pe domnul Orban cel deştept, domnul Viktor Orban”