Marcel Ciolacu: „Nu îl cunosc pe domnul Orban cel deştept, domnul Viktor Orban”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, miercuri, la România TV, că nu îl cunoaşte pe Viktor Orban, premierul ungar, pe care l-a descris ca fiind "Orban cel deştept". Preşedintele Camerei Deputaţilor a reacţionat după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că "se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor".

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 18:36
Marcel Ciolacu: „Nu îl cunosc pe domnul Orban cel deştept, domnul Viktor Orban”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” prezentată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu a afirmat că avea „alte aşteptări de la preşedintele României”.

„Este un atac politic. Aveam alte aşteptări de la preşedintele României. Sunt nişte întrebări. Această lege a trecut de o lună şi 10 zile. În Parlamentul României s-au votat două lucruri: starea de urgenţă şi Guvernul Orban. Mi-am învăţat lecţia politică”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Băsescu, despre reacţia lui Iohannis în scandalul autonomiei Ţinutului Secuiesc. „Le-aş fi dat peste ceafă tuturor, nu mai PSD-ului”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adus clarificări, după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că vrea „să dea Ardealul ungurilor”.

„Nu îl cunosc pe domnul Orban cel deştept, domnul Viktor Orban. Acest un proiect de lege care apare ciclic în Parlamentul României. S-a speculat un moment politic ruşinos”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a explicat că discutase despre acest proiect de lege cu Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului.

„Deja avusesem discuţia cu preşedintelui Senatului şi ştiam că acest subiect va fi pe ordinea de zi. Ştiam cu toţii că acest proiect va fi respins categoric”, a spus Marcel Ciolacu.

Reacţia Ungariei, după atacul lui Klaus Iohannis. „O declaraţie necivilizată şi propice pentru incitare la ură”

Liderul interimar al PSD a menţionat că aşteaptă ca „serviciile abilitate ale statului român să ne spună ce informaţii are domnul preşedinte”.

Klaus Iohannis spune că, fără intervenţia sa, Senatul nu ar fi respins proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc