Marcel Ciolacu: Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari

"După 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbim de Centura Bucureştiului", spune Marcel Ciolacu, premierul vorbind miercuri şi de Schengen.

27 mart. 2024, 13:11
Marcel Ciolacu: Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre aderarea la Schengen pe aerian şi maritim, că este ferm convins că vom face paşi mari, el precizând că vor avea discuţii şi cu premierii Ungariei, Serbiei, Bulgariei. Premierul a mai spus că sâmbătă va fi cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la inaugurarea terminalului de la Timişoara.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, despre retragerea din cursa electorală: Nu, nu există niciun fel de posibilitate, discuţie, gând, idee sau ce vreţi dumneavoastră. Eu voi candida mai departe

”Ce am stabilit eu cu cancelarul Nehammer a fost o colaborare directă şi nu în ultimul rând atât eu cât şi domnul cancelar am avut nişte cuvinte de laudă pentru cei doi miniştri de interne. Domnul ministru Predoiu a şi fost săptămâna trecută la Viena, urmează să meargă în continuare”, a afirmat Ciolacu.

”Haideţi să vedem cum funcţionează Schengen aerian şi maritim şi sunt ferm convins că vom face paşi mari”, a completat şeful Executivului. Marcel Ciolacu a precizat că vom avea discuţii şi cu Ungaria, cu premierul Ungariei, şi cu premierul Serbiei. ”Este un context întreg, şi nu în ultimul rând cu premierul bulgar”, a mai afirmat Ciolacu. Premierul a mai spus că va fi prezent, sâmbătă, la Timişoara, la inaugurarea terminalului. Despre vizita preşedintei Comisiei Europene la acest eveniment, Ciolacu a arătat că nu se ştie, nefiind confirmată această vizită. ”Eu şi cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă vom fi la Timişoara”, a menţionat el.

Marcel Ciolacu: După 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbim de Centura Bucureştiului / În sezonul estival, şi locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută au vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbesc şi de Centura Bucureştiului. El a subliniat că în sezonul estival, şi locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa, conform termenului asumat de constructor.

”Vorbim de certitudini, e un moment categoric de mândrie, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbim de Centura Bucureştiului, de A0 şi de autostradă”, a spus premierul, după vizita de lucru pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.

Marcel Ciolacu, despre candidaturile comune la Timiş: În acest moment s-au unit două partide mari din România, au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga. Coaliţia a stabilit şi numele pentru sectoarele Capitalei
Marcel Ciolacu a arătat că în jur de 15 aprilie şi-a asumat constructorul termenul de finalizare, astfel că în sezonul estival, şi locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa.

”Cred că e cel mai mare pas şi cea mai mare realizare, după 30 de ani. Dacă am fi avut şi un prmar general care ăs lucreze şi cu Guvernul, şi cu Consiliul General, şi cu minstrul Transporturilor, şi cu CNAIR-ul, şi cu preşedintele CJ Ilfov, fiidcă marile investiţii în infrastructură nu se pot face de unul singur..sunt ferm convins că vom avea primar nou şi la Sectorul 1, şi lucrurile încep să ia un contur, nu numai în ceea ce priveşte autostrăzile dar şi o coerenţă şi o coordonare la nivelul Capitalei”, a completat Ciolacu.