Marcel Ciolacu ia în calcul negocieri cu PNL. „Nu am nicio certitudine. Nu sunt Nostradamus. PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că social-democraţii iau în calcul să intre la guvernare în condiţii de criză, însă nu are "certitudini" privind posibilele negocieri cu PNL în vederea formării unei majorităţi.

02 nov. 2021, 10:23
Marcel Ciolacu ia în calcul negocieri cu PNL. „Nu am nicio certitudine. Nu sunt Nostradamus. PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare”

Marcel Ciolacu a făcut declaraţii, în contextul în care premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus oficial mandatul.

„PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcţie duc lucrurile”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „România nu are nevoie de în acest moment de un Guvern minoritar”

Întrebat dacă social-democraţii au renunţat la scenariul alegerilor anticipate prin intrarea la guvernare prin votarea Executivului Ciucă, Marcel Ciolacu a afirmat că „lucrurile nu se exclud unele pe altele”.

„Lucrurile nu se exclud unele pe altele. Am constatat că după încă 10 zile de criză anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un Guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei.

Indiferent dacă este un Guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie de în acest moment de un Guvern minoritar.

Toate scenariile rămân deschide în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: OFICIAL Florin Cîţu anunţă depunerea mandatului lui Nicolae Ciucă: „Vom propune Biroului Politic Naţional să flexibilizăm mandatul şi vom demara negocieri cu toate partidele responsabile”

Întrebat ce condiţii a pus PSD pentru intrare la guvernare, liderul social-democraţilor a spus că nu au existat discuţii deocamdată.

„Nu avem condiţii, nu am discutat. Vorbesc cu toată lumea la telefon. Nu am nicio reţinere, indiferent din ce zonă politică din aceste telefoane. Vorbesc cu toţi actorii politici care pot ajuta la ieşirea din această criză”, a precizat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Nu am avut o discuţie cu preşedintele României”

„Nu am nicio certitudine. Nu sunt Nostradamus. Am certitudinea că în acest moment trebuie să ne întoarcem la adevăratele probleme ale românilor”, a explicat liderul PSD.

Cât despre faptul că Sorin Grindeanu a fost votat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor cu ajutorul voturilor AUR, UDMR şi ale grupului minorităților, Ciolacu a subliniat că se bucură că Grindenu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament.

„Mă bucur că domnul Grindeanu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament ca să fie preşedinte interimar la Camera Deputaţilor”, a conchis Ciolacu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală. Ce se întâmplă din 8 noiembrie