EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală. Ce se întâmplă din 8 noiembrie

Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, ce se întâmplă cu elevii din 8 noiembrie. Ministrul Educaţiei a explicat ce măsuri s-au luat pentru ca profesorii şi elevii să fie în siguranţă în şcoli.

01 nov. 2021, 19:38
EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală. Ce se întâmplă din 8 noiembrie

Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni seară, la România Tv, că şcoala începe din 8 noiembrie, iar vineri urmează să se stabilească dacă elevii se vor întoarce în bănci sau vor face cursuri online.

Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcere elevilor la şcoală

„Două săptămâni de vacanţa suplimentara este maximul ce poate fi compensat. Pe 8 noiembrie începe şcoala. Prima optiune pentru consecvenţă şi pentru a stopa pierderile generate de predarea online este aceea de prezenta fizică. Vom vedea, în funcţie de situaţia epidemiologică, care vor fi condiţiile pentru şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul.

Citeşte şi EXCLUSIV | „Educaţia este principala victimă a pandemiei”. Ecaterina Andronescu arată cum sacrifică autorităţile viitorul României prin închiderea şcolilor şi trecerea la cursuri online

Cîmpeanu a mai precizat că s-a luat decizia de a reduce numărul de teze pe care elevii le vor susţine în primul semestru din anul şcolar 2021 – 2022.

„Am luat decizia de a micşora numarul de note pentru incheierea mediilor, de micsorare a numarului de teze, am adaptat programa pentru examenele nationale la specificul acestui an. Am luat toate deciziile care vor fi semnate, asumate in ziua de vineri.

Dincolo de celebra rata de infectare în fiecare localitate, am cerut ca pe site-ul fiecarei scoli să fie făcuta publica rata de vaccinare a profesorilor”

Ministrul Educaţiei a făcut câteva precizări privind testarea elevilor şi a profesorilor în şcoli.

„Testele de saliva vor ajunge in scoli pana la finalul saptămânii viitoare. Sunt lucruri care s-au putut face pentru a creşte siguranţa profesorilor şi a elevilor în şcoli”, a mai declarat ministrul la România tv.

Citeşte şi Părinţii şi elevii cer întreruperea vacanţei şi reluarea şcolii online. Plângere la CNCD pentru discriminare

Cîmpeanu a precizat că elevii din învăţământul gimnazial şi liceal ar urma să reînceapă şcoala, după vacanţa de iarnă, în 3 ianuarie, iar grădiniţele şi învăţământul primar pot începe în 10 ianuarie,

Întrebat la ce rată de incidenţă vor putea fi deschise şcolile, Cîmpeanu a replicat: „Este singura întrebare la care nu am un răspuns. Vom semna aceste reglementări pe 5 noiembrie, depindem de autorităţile sanitare”.