Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Florin Cîţu. „Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie”

Marcel Ciolacu l-a criticat în termeni duri pe premierul Florin Cîţu privind declaraţiile pe care acesta le-a făcut despre creşterea cheltuielilor de personal. "Să plângi că nu poţi controla cheltuielile în vreme ce chiar tu şi şefii Coaliţiei alimentaţi robinetul angajărilor politice este curată patologie", a precizat preşedintele PSD.

08 apr. 2021, 15:11
Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Florin Cîţu. „Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie”

Marcel Ciolacu îl nimiceşte pe Florin Cîţu şi acuză guvernarea PNL – USR PLUS – UDMR că a angajat „peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook şi să vă laude postările”.

„Cîţu este şocat că Guvernul pe care îl conduce cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea. Să-i amintim, pe scurt, ce nesimţiri fac non-stop în pandemie”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Preşedintele PSD susţine că premierul şi şefii coaliţiei alimentează „robinetul angajărilor politice”.

„Aţi angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook şi să vă laude postările, aţi inventat posturi noi pretutindeni în administraţie, de la prefecturi până la conducerile TVR şi Radio, unde dublaţi şefii, ca să fie pace în Coaliţie, daţi concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanţe repetate vor creşte încasările la buget. Să vii la pupitrul Executivului şi să plângi că nu poţi controla cheltuielile în vreme ce chiar tu şi şefii Coaliţiei alimentaţi robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii – cu pandemia, Cîţu – cu mitomania”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Guvernul va prelungi joi starea de alertă”. Ce a spus premierul despre sărbătorile de Paşti

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri o creştere a cheltuielilor de personal.

„Am discutat puţin despre cheltuielile de personal, pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului finanţelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credit, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget, pe care nu o vom depăşi. Mie îmi arată că, până acum, execuţia arată o creştere mai mare decât estimam a cheltuitelor bugetare a cheltuielilor de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislaţia în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a precizat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu s-a dat de gol că nu ştie cum sunt înmormântaţi morţii de COVID. Răspunsul ministrului: „Altă întrebare”


loading...