Marcel Ciolacu: „În cazul în care desfiinţarea Secţiei Speciale va trece de Parlament, o să atacăm la CCR”

Marcel Ciolacu anunţă că PSD va contesta la CCR desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, în cazul în care legea va fi adoptată de Parlament.

18 feb. 2021, 09:13
Marcel Ciolacu: „În cazul în care desfiinţarea Secţiei Speciale va trece de Parlament, o să atacăm la CCR”
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, la România Tv, că va contesta la Curtea Constituţională desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în cazul în care Parlamentul va adopta legea.

Marcel Ciolacu: Am anunţat public că o să votăm împotriva desfiinţării SIIJ

”Am anunţat public că o să votăm împotrivă. În cazul în care desfiinţarea acestei Secţii va trece de către Parlament o să atacăm la CCR cu argumentele care le avem în dotare. (…) Totuşi, Secţia Specială funcţionează, că este boicotată, că nu i se dau procurori, asta e cu totul altceva.

Nu poţi, când ai o problemă cu Justiţia, să te transformi şi în luptătorul care salvează Justiţia”, a declarat preşedintele PSD la România Tv.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: ”Cîțu și cu Orban au pierdut controlul din 2020. Ministrul Muncii învrăjbește oamenii din privat cu bugetarii”

El a comentat şi avizul pozitiv pentru desfiinţarea SIIJ dat de Consiliul Legislativ, instituţie condusă de fostul ministru PSD al Justiţiei Florin Iordache, promotor al schimbărilor aduse de PSD în domeniul Justiţiei.

”Este înalt funcţionar public şi-şi face meseria, asta este în fişa postului! (…) Eu nu pot să-l acuz pe domul Iordache. În postura în care s-a pus, ori îşi dădea demisia şi următorul ar fi avizat acest proiect de lege. În ceea ce priveşte constituţionalitatea, totuşi există CCR-ul”, a precizat liderul PSD.

Reamintim că ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat vineri, după ce CSM a adat aviz negativ proiectului de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, că a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei, precizând că avizul este consultativ.

”Am decis să-l trimit mai departe”, a afirmat el, adăugând că desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, că este un organ ineficient.

Conform ministrului, ”scopul acestei secţii a fost acela de a pune presiune pe magistraţii oneşti, care şi-au făcut treaba şi care au avut un cuvânt de spus” cu privire la acele legi ale justiţiei din perioada 2017 – 2018.

Citeşte şi Marcel Ciolacu reacționează în urma incendiului de la Constanța: ”Unde e actorul Vlad Voiculescu care s-a urcat pe tragedia din Colectiv?”

Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare: ”Vă invit să faceți dreptate până la capăt”

Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare. Liderul PSD a reproșat coaliției de guvernare faptul că nu a dat Ordonanță de Urgență pentru eliminarea indemnizațiior parlamentarilor.

”Ați fost prim-ministru al României, domnule Orban. N-am înţeles, aveaţi o majoritate. N-am înţeles domnule Barna de ce nu aţi dat o ordonanţă de urgenţă să faceţi totul până la capăt. Singurele indemnizații speciale pe care nu le puteți schimba prin OUG erau indemnizațiile parlamentarilor. Trebuia în Parlament, prin această modificare la statut. Cine vă ține de 50-60 de zile? Cine l-a ținut un an pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să dați această Ordonanță, să faceți dreptatea până la capăt?”, a adăugat liderul PSD.

De asemenea, preşedintele PSD a postat un mesaj pe Facebok în care susține că are un singur mesaj pentru Guvernul PNL, și anume să vină cu bugetul. Acesta a precizat că toți românii așteaptă respectarea promisiunilor făcute în campanie electorală.