Marcel Ciolacu, în vizită de lucru la Roma. Premierul urmează să se întâlnească cu Papa Francisc

Marcel Ciolacu a plecat într-o vizită de lucru la Roma. Premierul participă la cea de-a treia ședință comună a guvernelor României și Italiei.

14 feb. 2024, 20:01
Marcel Ciolacu, în vizită de lucru la Roma. Premierul urmează să se întâlnească cu Papa Francisc

Premierul Ciolacu a început vizita de lucru în Italia și urmează să participe la o ședință comună a guvernelor României și Italiei.

Marcel Ciolacu are programate mai multe întrevederi cu oficialii italieni şi cu reprezentanţii comunităţii de români din Italia.

Citește și Oamenii lui George Simion reţinuţi de poliţie. Simpatizanţii AUR scriau mesaje obscene la adresa lui Ciolacu pe faţadele blocurilor

”Evoluția în relațiile diplomatice bilaterale, activitatea umanitară susținută desfășurată de Ordinul Suveran de Malta (OSM) în România, situația populației afectate de conflicte în Ucraina și Fâșia Gaza și soluțiile de pace în aceste regiuni au fost principalele teme abordate în cadrul întâlnirii dintre premierul României, Marcel Ciolacu, și Marele Cancelar al Ordinului de Malta, Riccardo Paternò di Montecupo, primul eveniment de pe agenda vizitei pe care premierul României o efectuează la Roma”, a transmis Guvernul României.

Premierul Ciolacu va discuta joi cu prim-ministrul Republicii Italiene, Georgia Meloni. Tot joi, Papa Francisc îl va primi în audienţă pe Marcel Ciolacu.

Citește și Ministrul Familiei face bilanţul programului de fertilizare in vitro pentru anul 2023: „Este foarte bun raportul şi veţi vedea că vor mai fi naşteri”