Oamenii lui George Simion reţinuţi de poliţie. Simpatizanţii AUR scriau mesaje obscene la adresa lui Ciolacu pe faţadele blocurilor

Marţi seara, înainte de miezul nopţii, poliţia a fost alertată cu privire la mai multe fapte de vandalism comise în sectorul 1 al Capitalei, acolo unde două persoane ar fi scris mesaje obscene la adresa premierului Ciolacu pe faţadele mai multor blocuri, pe stâlpii de iluminat şi pe mobilierul stradal.

14 feb. 2024, 13:11
Oamenii lui George Simion reţinuţi de poliţie. Simpatizanţii AUR scriau mesaje obscene la adresa lui Ciolacu pe faţadele blocurilor

Oamenii legii au fost chemați să intervină după ce mai multe mesaje în care era menţionat numele premierului Ciolacu au fost inscripţionate pe fațadele blocurilor. Cei depistați, susţinători ai partidului AUR, au fost amendați.

Mai multe persoane inscripționau mesaje la adresa premierului. Mai exact scriau pe stâlpi de iluminat, pe cutiile metalice găsite, pe fațadele blocurilor. Martorii au sunat la 112 și polițiștii Secției 4 au ajuns la fața locului. Au depistat și identificat doi bărbați, în vârstă de 34, respectiv 42 de ani, bănuiți de comiterea faptei. De asemenea,în zonă polițiștii au găsit abandonate un tub de spray de culoare neagră și o matriță care conținea mesajul inscripționat, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbații în cauză au fost sancționați contravențional, fiecare, cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Totodată, a fost contactată Administrația Domeniului Public, în vederea reamenajării zonei.

Decizia comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru ziua de 9 iunie, luată la nivel neoficial de liderii PSD și PNL tocmai pentru a crea probleme partidului condus de George Simion, a generat deja un val de probleme în AUR.

Protestele pe care le-a cerut George Simion miercuri seara la sediile PSD din țară s-au dovedit un eșec organizațional și s-au anunțat și demisii în rândul partidului.

Citeşte şi: Gheorghe Falcă, liderl PNL: „PSD ne-a cerut să le susţinem candidatul la funcția de Preşedinte” STENOGRAME

Chiar și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei – în contextul în care AUR se bazează strategic pe sprijinul BOR – a ținut să facă publică o declarație critică la adresa protestelor partidului lui Simion.

Miercuri George Simion și-a început ziua în curtea Parlamentului, așezat la o măsuță, unde a chemat cetățenii să-și spună păsurile, mai ales pe cel legat de faptul că „se încalcă democrația” prin organizarea simultană a alegerilor locale cu cele europarlamentare.

”Alegeri ilegal comasate, noi scoși în afara parlamentului, miroase a dictatură”, a scris el pe celebra sa pagină de Facebook, unde a postat și multe înregistrări video în care, înlăcrimat, strânge mâinile românilor disperați că democrația este ucisă în România prin decizia Coaliției.

Citeşte şi: CTP face anunţul care zguduie scena politică: „Şi-a anunţat candidatura la prezidenţiale. În confruntări directe cu el, Ciucă şi Ciolacu ar fi făcuţi K.O.”