Marcel Ciolacu, înainte de consultări: România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un Guvern minoritar. Urgenţa românilor e să discutăm cu preşedintele problema pandemiei”

Marcel Ciolacu a spus, înaintea consultărilor cu Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier, că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar.

21 oct. 2021, 09:07
Marcel Ciolacu, înainte de consultări: România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un Guvern minoritar. Urgenţa românilor e să discutăm cu preşedintele problema pandemiei”

Social – democrații a discutat într-o ședință a Biroului Permanent Naţional de la ora 9 pentru a decide în ce direcție vor merge.

Reporter: Vă menţineţi decizia că PSD nu va vota un Guvern minoritar, indiferent?

Ciolacu: Haideţi să vedem cum se aşează lucrurile şi să luăm în considerare perioada din acest moment.

Reporter: Informaţiile noastre sunt că va fi Nicolae Ciucă?

Ciolacu: Nu îmi cereţi să comentez după informaţii. Îmi menţin părerea că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar, mai ales cu ce avem de-a face în acest moment. Ştiţi că într-o zi în România au fost mai multe decese decât în toată Uniunea Europeană.

Reporter: Aţi tot spus că PSD nu va vota un Guvern condus de un liberal, indiferent că e condus de Florin Cîţu sau nu…

Ciolacu: Vom ieşi cu o declaraţie clară după BPN şi după consultări.

Înainte de a intra la consultări, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că va discuta cu Klaus Iohannis despre situaţia critică în care se află România din cauza pandemiei.

„Din delegaţie fac parte domnul profesor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel. Cred că urgenţa românilor e să discutăm cu preşedintele problema pandemiei”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă a renunţat la scenariul anticipatelor, Marcel Ciolacu a explicat că alegerile nu se pot desfăşura în acest moment din cauza pandemiei COVID-19.

„Ştiam cu toţii că alegerile anticipate nu se pot ţine în acest moment, ţinând cont şi de pandemie şi de Constituţie.

Credem în continuare că după un asemenea eşec al unei guvernări de dreapta, varianta cea mai bună este întoarcerea la români”

Cât despre propunerea Nicolae Ciucă premier înaintată de PNL, Marcel Ciolacu a precizat că „e treaba liberalilor.

„N-am nicio părere. Nu îmi cereţi să vă spun decizii pe care nu le-am luat”, a conchis Ciolacu.

Nicolae Ciucă este propunerea pentru funcția de premier a PNL, au susținut mai multe surse din interiorul partidului. Aceasta e varianta cu care liberalii vor să meargă la consultările de la Palatul Cotroceni.

În momentul de față, se discută despre un guvern minoritar PNL-UDMR, dar susținut de PSD în Parlament.

Încă nu este clar dacă PSD va intra la guvernare sau vor trimite o serie de tehnocrați care să reprezinte vocea partidului în Guvern.

Citiți și Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Strategia partidelor pentru a-l convinge pe Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat azi partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Programul consultărilor:

11:00 Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Citiți și SURSE – Nicolae Ciucă, propunerea de premier a PNL. Va fi guvern minoritar PNL UDMR, cu sprijin PSD