Marcel Ciolacu, îndemn pentru Guvernul Orban: Să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cere premierului Ludovic Orban "să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă".

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 13:13
Marcel Ciolacu, îndemn pentru Guvernul Orban: Să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă

„După ce PSD a anunțat că va impozita drastic TOATE pensiile speciale, am văzut cu toții un adevărat concurs de populism din partea celorlalte partide care s-au înghesuit să depună tot felul de proiecte în Parlament.

De departe, cei mai ipocriți sunt cei de la PNL care după ce au mai mimat o dată că elimină pensiile speciale acum se fac că le impozitează.

IPOCRIȚILOR – aveți Guvern, aveți toate pârghiile ca să dați Ordonanță de Urgență! Ce vă reține?! De ce continuați să pacăliți oamenii?!

Premierul Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale și să dea Ordonanță de urgență. ACUM! Și să dea banii la SĂNĂTATE!

Să dea OUG și să o să o publice cât mai repede în Monitorul Oficial într-o formă corectă. Altfel, dacă mai ascultă de colegii săi înecați până la gât în incompetență, o să pățească exact precum Cîțu cu amânarea ratelor românilor”, a declarat preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu.

Reacţia liderului PSD vine după ce deputalul PNL Florin Roman a anunţat că parlamentarii liberali au depus miercuri un amendament prin care pensiile speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, să fie impozitate drastic. Amendamentul PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

„Parlamentarii PNL au depus azi un amendament prin care impozitam pensiile nesimțite și ducem banii în lupta anti-COVID. Amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% pana la 95%. Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge in achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!”, a anunţat liderul deputaţilor PNL Florin Roman pe Facebook.

Propunerea vizează impozitarea cu:

– 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

– 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

– 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

„PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. Amendamrntul poate trece intr-o săptămâna maxim de parlament, dacă exista voința politica”, a mai scris Florin Roman.

În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus:

  • parlamentarii și funcționarii parlamentari;
  • magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
  • funcționarii Curtii de conturi;
  • Avocatul poporului; 
  • personalul navigant; 
  • personalul diplomatic.

Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.