Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu președinta Parlamentului European. ”Contăm pe sprijinul doamnei Metsola pentru aderarea României la Schengen”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a efectuat vineri prima vizită oficială la Bruxelles de la preluarea mandatului său. Oficialul a fost primit de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a recunoscut eforturile financiare și logistice uriașe făcute de România pentru a sprijini Ucraina şi Republica Moldova.

01 sept. 2023, 18:21
Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu președinta Parlamentului European. ”Contăm pe sprijinul doamnei Metsola pentru aderarea României la Schengen”

Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu președinta Parlamentului European. În urma acestei întâlniri, premierul Marcel Ciolacu a declarat că România contează pe sprijinul oficialului de la Bruxelles mai ales în privinţa aderării la spațiul Schengen.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu, prima vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului: Întâlniri cu liderii europeni Ursula Von der Leyen, Charles Michel şi Roberta Metsola UPDATE: „Am primit susţinere totală pentru aderarea la Schengen”

Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu președinta Parlamentului European

„Mă bucur să constat că Preşedinta Parlamentului European, doamna Roberta Metsola, recunoaşte eforturile financiare şi logistice uriaşe făcute de România pentru a sprijini Ucraina şi Republica Moldova. Contăm pe sprijinul său pentru ţara noastră în privinţa aderării la Schengen, doamna Metsola fiind unul dintre cei mai mari susţinători ai României în acest sens.

Sunt sigur că împreună vom găsi cele mai bune şi eficiente soluţii pentru că proiectul european să îşi probeze solidaritatea şi justeţea!”, a transmis premierul, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, președintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat sprijinul total pentru aderarea României la Spațiul Schengen, a transmis vineri premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială la Bruxelles.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în jurul orei 10.30, fiind primul dintre momentele importante care se vor desfăşura pe parcursul zilei. Potrivit programului oficial, în jurul orei 12.00 premierul Ciolacu va avea o întrevedere cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force) din cadrul CE, Celine Gauer.

”Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie. Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.

Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru spriinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă soldaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu: „Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Naţional”